Donald Trump aikoo vierailla Tokion olympialaisissa kesken vaalikampanjan, presidentti korosti myös merkitystään olympialaisten saamisesta Los Angelesiin - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Donald Trump aikoo vierailla Tokion olympialaisissa kesken vaalikampanjan, presidentti korosti myös merkitystään olympialaisten saamisesta Los Angelesiin

Jos Trump lähtee kisoihin, hän on pois Yhdysvalloista kesken presidentinvaalikampanjan.

Presidentti Donald Trump vieraili tiistaina Los Angelesissa vuoden 2028 kisojen kisajärjestäjien luona. Kuva: KEVIN LAMARQUE / reuters

Julkaistu: 19.2. 18:22

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump sanoo harkitsevansa vierailua Tokion ensi kesän olympialaisissa, kertoo uutistoimisto AFP.

”Pääministeri [Shinzo] Abe kutsui minut ja teemme tästä päätöksen”, Trump sanoi myöhään tiistai-iltana, jolloin hän tapasi Yhdysvaltojen olympiakomitean jäseniä ja vuoden 2028 Los Angelesin olympialaisten järjestäjiä Los Angelesissa.

”Saatamme mennä, yritämme sitä.”

Tokion kisat ovat heinä-elokuussa. Jos Trump lähtee kisoihin, hän on pois Yhdysvalloista kesken presidentinvaalikampanjan. Vaalit pidetään marraskuussa.

Trump sanoi täysin tukevansa vuoden 2028 Los Angelesin kisoja. Trump myös muistutti kisajärjestäjiä, että hänen valintansa presidentiksi vuonna 2016 varmisti kisojen saamisen Los Angelesiin. Monissa ennakkoarvioissa tosin todettiin, että Trumpin mahdollinen valinta voisi vaikeuttaa kisojen saamista.

Trump ilmeisesti viittasi puheluun, jonka hän soitti Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) johdolle. Trumpin mukaan edellinen hallinto eli presidentti Barack Obaman johtama ”kieltäytyi soittamasta”. Trumpin mukaan KOK:n johto ”kaipasi rakkautta, jota me heille annoimme”.

Trump myös letkautti vuoden 2028 kisojen puheenjohtajalle Casey Wassermanille, että hän toivoo pääsevänsä kisoihin – jos hän saa lipun.

”Toivon, että muistatte minut vuonna 2028. Ok? Lupaatko, Casey? Anna minulle ainakin paikka katsomosta, okei?” Trump vitsaili.

Donald Trumpin valinta voi kaataa haaveet Los Angelesin olympialaisista ja MM-jalkapallon isännyydestä