Manchester City saattaa pelata ensi kaudellakin Mestarien liigassa, hyllytys voidaan jäädyttää - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Manchester City saattaa pelata ensi kaudellakin Mestarien liigassa, hyllytys voidaan jäädyttää

City voi hakea päätöksen jäädyttämistä, kunnes CAS käsittelee asian.

Manchester Cityn kannattaja reagoi Mestarien liigan ottelussa 1. marraskuuta 2016.

Manchester Cityn kannattaja reagoi Mestarien liigan ottelussa 1. marraskuuta 2016. Kuva: Jason Cairnduff / reuters

Julkaistu: 19.2. 18:42

Jalkapallon Englannin Valioliigassa pelaavan Manchester Cityn hyllytys Mestarien liigasta saattaa siirtyä, kertoo uutistoimisto Reuters. Näin voi käydä, jos City pyytää Euroopan jalkapalloliitto Uefan päätöksen jäädyttämistä, kunnes Urheilun välitystuomioistuin (CAS) käsittelee asian.

Näin toteaa muun muassa urheilulainsäädännön asiantuntija John Mehrzad uutistoimisto Reutersille. Samoilla linjoilla on International Sports Law Journalin toimituspäällikkö Christopher Flanagan.

Uefa lätkäisi viime perjantaina Citylle kahden vuoden kilpailukiellon ja 30 miljoonan euron sakon reilun pelin sääntöjen rikkomisesta. Uefan mukaan Manchester City on rikkonut sääntöjä ”liioittelemalla sponsoritulojaan kirjanpidossaan”.

City on ilmoittanut valittavansa päätöksestä CAS:iin. City ei ole kertonut, aikovatko he esittää Uefan päätöksen jäädyttämistä. Jos seura ei sitä ehdota, se saatetaan hyllyttää ensi kauden Mestarien liigasta, vaikka CAS ei olisikaan vielä käsitellyt asiaa.

CAS:n normaalien käsittelyaikojen mukaan sen päätös saattaa tulla vasta alkuvuodesta 2021. Jos käsittelyä halutaan nopeuttaa, ratkaisu voi tulla jo ensi heinäkuussa.

Manchester City sai kahden kauden kilpailukiellon Mestarien liigaan ja 30 miljoonan euron sakon