Kimi Räikkönen selittää vapautunutta ilmettään: ”Haluaisitko mieluummin nähdä minut ontumassa rampana?” - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Kimi Räikkönen selittää vapautunutta ilmettään: ”Haluaisitko mieluummin nähdä minut ontumassa rampana?”

Kimi Räikkönen aloittaa uuden auton testaukset tänään torstaina.

Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi poseerasivat keskiviikkona Alfa Romeon uuden F1-auton vierellä. Kuva: Lluis Gene / afp

Julkaistu: 20.2. 2:00, Päivitetty 20.2. 13:36

Barcelona. Kimi Räikkösellä on alkamassa uran 18. kausi F1-kuljettajana. Samalla käynnistyy 40-vuotiaan suomalaisveteraanin toinen ja viimeinen vuosi nykyisestä sopimuksesta Alfa Romeon kanssa.

Keskiviikkona Räikkönen katseli vielä sivusta, kun varakuski Robert Kubica ja tiimikaveri Antonio Giovinazzi aloittivat uuden C39-auton testit. Aamutuimaan Kimi kävi yhdessä Giovinazzin kanssa paljastamassa peitteen alta uuden auton mediaväelle.

”Onhan noita uusia autoja tullut tässä matkan varrella aika monta nähdyksi”, suomalaistähti vastasi kysymykseen, millaisia tuntemuksia esittely hänessä herätti.

HS:n haastattelussa iltapäivän auringossa Räikkönen vaikutti erittäin hyvätuuliselta ja vapautuneelta. Sen hän myönsi kuin kiitokseksi oikein osuneista kehuista.

”Parempi olla hyvällä tuulella – vai haluaisitko mieluummin nähdä minut ontumassa rampana?”

Räikkösestä tulee kesällä F1-historian eniten Grand Prix -kisoja ajanut kuljettaja. Entä onko MM-sarjan ikäpresidentti sitten miettinyt mahdollista jatkamista tai vetäytymistä?

”Ei se ole muuttunut mihinkään, ei minnekään suuntaan. Sama tarina kuin silloin, kun kysyit viimeksi. Katsotaan nyt jossain kohtaa. Eihän minulla ole sopimusta tämän vuoden jälkeen. Sitten sen näkee, mitä tapahtuu.”

Mikään ei siis ole muuttunut siitä, kun Räikkönen vastasi samaan kysymykseen marraskuun lopussa tällä tavalla.

”Niitä asioita mietitään vasta vuoden päästä. Juuri nyt tykkään edelleen kilpa-ajamisesta. Jos mieli muuttuu, ei minulle ole vaikeuksia jäädä kotiin. Jengi tuntuu luulevan, että tulen hulluksi, jos jään kotiin, mutta totuus on, että viihdyn kotona aivan erinomaisesti”, Kimi kuittasi tuolloin Abu Dhabissa.

Viime viikolla Räikkönen lähetti terveiset kiinalaisfaneilleen, kun näitä järkytti uutinen Shanghain GP-kisan peruuntumisesta koronaviruksen vuoksi.

”Terkut Jääarmeijalle eli teille kaikille faneilleni siellä Kiinassa. Kisa on peruttu nyt. Toivoton teille kaikkea parasta ja toivottavasti näemme myöhemmin tänä vuonna”, suosittu suomalaiskuljettaja viestitti.

Mutta mistä sellainen ajatus oikein tuli?

”Välillä tulee kuningasideoita. Kannustusta se vaan oli”, Kimi hymähti.

Oletko itse huolissasi viruksen leviämisestä?

”En osaa ottaa siitä huolta. En tiedä, mikä se totuus loppupeleissä on. Lehdistä ei sitä selviä. On välillä yliammuttua tai sitten ei. Kotijoukkojen puolesta en sitä murehdi, sillä emme me perheenä olla sinnepäin menossa. Enkä ole kuullut, että Sveitsissä olisi mitään hätää sen viruksen vuoksi.”

Räikkönen kokeili uutta autoaan Ferrarin kotiradalla Fioranossa ns. filmauspäivänä sallitut sata kilometriä eli 33 kierrosta. Uutuuden tarjoamasta tunteesta hän tyytyi kohauttamaan olkiaan.

”Ei siitä tiedä, kun ne renkaat ovat niitä demorenkaita. Ne ovat aika surkeita, eivätkä ole samoja kuin täällä käytetään.”

Torstaina Räikkönen ajaa sitten koko päivän ja luvassa on hyvää keliä, joten töitä varmasti tehdään urakkakaupalla.

Ferrari-sopimuksen jälkeen Kimi siirtyi Sauberille, jonka autosuunnittelusta vastaa hänelle tuttu insinööri Simone Resta. Ferrari houkutteli Restan kuitenkin takaisin Maranelloon kesken viime kauden.

Miten Restan poistuminen kuvioista sitten vaikutti Alfa Romeon autoon?

”En tiedä, onko mikään muuttunut. En usko. Kuitenkin joka vuosi aloitetaan heti uuden auton kanssa, kun tämä on saatu valmiiksi. Silloin suunnitelmat tehdään jo seuraavalle vuodelle ja silloin Resta oli vielä meillä messissä.”

Kimi Räikkönen teki sen taas: erottuu formulakuljettajien yhteiskuvassa hilpeästi edukseen