Jalkapallosensaatio Erling Braut Haalandin yli 60 metrin pikaspurtti ihastutti somessa mutta ei yleisurheiluväkeä: ”Vertailu on vain noloa” - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Jalkapallosensaatio Erling Braut Haalandin yli 60 metrin pikaspurtti ihastutti somessa mutta ei yleisurheiluväkeä: ”Vertailu on vain noloa”

Norjan 60 metrin juoksun mestari haluaisi haastaa Haalandin.

Erling Braut Haalandin juoksunopeus on hämmästyttänyt. Kuva: Tobias Schwarz / AFP

Julkaistu: 19.2. 20:52

Borussia Dortmundin 19-vuotias norjalainen hyökkääjä Erling Braut Haaland teki tiistai-iltana Mestarien liigassa Paris Saint-Germainin verkkoon kaksi maalia, kun Dortmund voitti ensimmäisen osaottelun 2–1.

Haaland on ollut hurjassa maalivireessä jatkuvasti siirryttyään tammikuussa Salzbugista Dortmundiin, mutta tiistaina Haaland hämmästytti myös toisella tavalla. Ensimmäisellä puoliajalla Haaland juoksi hyökkäystilanteeseen yli 60 metriä ja näytti kuin lentävän, kirjoittaa Expressen. Italian Sky-kanava mittasi Haalandin vauhdiksi 38 kilometriä tunnissa ja 60 metrin ajaksi 6,64.

Aika on vain yhdeksän sadasosaa hitaampi kuin Norjan ennätys. Norjan sisähallimestaruus irtosi viimeksi ajalla 6,83. Sen juoksi Even Meinseth, joka pitää Haalandin aikaa ”sairaan nopeana”.

”Mutta on eri asia olla nopea jalkapallokentällä ja radalla. Hän lähtee [juoksuun] liikkeestä”, Meinseth sanoi Dagbladetille.

Twitterissä Meinseth kirjoittaa, että hän haluaisi matkustaa Saksaan ja haastaa Haaland juoksukisaan, jonka hän uskoisi voittavan.

”Jos eroa ei tulisi paljon, olisin pettynyt.”

Myös ruotsalainen pikajuoksija Henrik Larsson osallistui keskusteluun Haalandin nopeudesta.

”Nopean jalkapalloilijan ja pikajuoksijan välillä on suuri ero. 6,64 lentävällä lähdöllä on sekunnin hitaampi kuin Tori Bowien juoksussa, kun hän voitti naisten 100 metrin kultaa MM-kisoissa Lontoossa”, Larsson sanoo.

Myös Instagram-tili Triplejumpers (kolmiloikkaajat) otti kantaa Haalandin juoksuun.

”Älä vertaa jalkapalloilijaa yleisurheilijaan. Se on vain noloa”, tilillä todetaan.

Nuori norjalaistähti Haaland, 19, tyrmäsi Neymarin ja jättiseura PSG:n: ”Tämä on helkkarin mukavaa”