Neziri kolmas ja Hurske neljäs hallikauden päätöskisassa, talven tavoitteena oli tottua koviin juoksuihin. - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Neziri kolmas ja Hurske neljäs hallikauden päätöskisassa, talven tavoitteena oli tottua koviin juoksuihin.

ME-hyppääjä Duplantis ylitti jälleen kuusi metriä.

Nooralotta Neziri voitti viime sunnuntaina Suomen mestaruuden hallissa Tampereella. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Julkaistu: 20.2. 7:31, Päivitetty 20.2. 12:56

Aitajuoksijat Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske voivat keskittyä rauhallisin mielin tulevaan kesäkauteen. Hallikausi meni molemmilta hyvin, vaikka aivan täysosumaa ei tullutkaan.

Suomalaisaitureiden hallikausi päättyi myöhään keskiviikkona Lievenissä, jossa Neziri oli kolmas ja Hurske neljäs 60 metrin aitojen loppukilpailussa.

Molempien loppuajat (8,02 ja 8,03) jatkoivat talvikauden linjaa. Alkuerissä Neziri juoksi 8,05 ja Hurske 8,00.

Alkuerä ja finaali olivat Nezirille viides ja kuudes startti viiden päivän sisään. Ne tuntuivat jo kropassa.

”Oli vaikea keskittyä ja nilkassakin oli kipua. Olen silti tyytyväinen, että sain taisteltua surkean alkuerän jälkeen finaalissa kolmanneksi. Alkuerään oli vaikea saada virettä, kun oli niin paljon kovia juoksuja alla, mutta talven tavoitteena oli tottua niihin”, Neziri sanoi tiedotteessa.

Hallikauden parhaalla ajallaan puolitoista viikkoa siten Puolassa 7,97 Neziri sivusi omissa ja Hurskeen hallussa olevaa Suomen ennätystä. Neljän parhaan joukkoon hän juoksi kansainvälisen huipputason kisoissa Torunissa, Berliinissä ja Lievenissä.

”Sitä eivät kaikki aina ymmärrä kuinka kovia kisoja nämä ovat, mutta kaikkiaan hallikausi oli minulle enemmän sellainen työkausi, koska kisoja tuli niin tiuhaan. Tämä oli hyvää oppia ja jätti hyvän maun suuhun kesää ajatellen”, Neziri sanoi.

Ranskan Lievenissä kisan kärjessä maaliin kurottivat Yhdysvaltain Nia Ali ja Christina Clemons samalla ajalla 7,92.

Hurskeen kauden parhaaksi jäi hieman reilu viikko sitten Torunissa juostu 7,99. Hallikausi toi myös Hurskeelle hyviä sijoituksia, kuten Karslruhen kolmas ja Lievinin neljäs sija.

”Aika tyytyväinen olen siihen, että pystyin kaikissa näissä kisoissa juoksemaan finaaliin ja suoriutumaan tasaisesti”, Hurske sanoi.

SM-halleissa viime sunnuntaina Neziri voitti jo yhdeksännen mestaruutensa 60 metrin aidoissa.

Simo Lipsanen venytti Lievenin kolmiloikkakilpailussa kauden kotimaisen kärkituloksen 16,54. Se toi hänelle kilpailussa 10. sijan.

Seiväshypyn ME-mies Armand Duplantis ylitti Lievenissä jälleen kuusi metriä, 607.

Miksi Armand Duplantis on niin hyvä seiväshyppääjä? HS kysyi suomalaisilta seiväshyppy­valmentajilta: ”Se oli erikoisin ME-hyppy”