Jalkapallon EM-kisojen pääsylippujen lisäarvonta hämmentää: jotkut ovat saaneet tällä viikolla useita lippuja, joillekin ei ole tullut mitään tietoa - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Jalkapallon EM-kisojen pääsylippujen lisäarvonta hämmentää: jotkut ovat saaneet tällä viikolla useita lippuja, joillekin ei ole tullut mitään tietoa

Uefa aloitti tiistaina lunastamattomien lippujen myynnin.

Osalle viime joulukuussa lippuarvontaa osallistuneista on tullut tällä viikolla tällainen sähköpostiviesti.

Osalle viime joulukuussa lippuarvontaa osallistuneista on tullut tällä viikolla tällainen sähköpostiviesti. Kuva: Kuvakaappaus Uefan sähköpostista

Julkaistu: 20.2. 14:42, Päivitetty 20.2. 18:08

Jalkapallon ensi kesän EM-kisojen lippuarvonnan uusi vaihe alkoi tällä viikolla. Osalle joulukuussa lippuarvontaan osallistuneista on tullut sähköpostiin verkkolinkki, jonka kautta on päässyt ostamaan lippuja Suomen EM-lopputurnausotteluihin.

Alunperin lippuarvontaan osallistuneet saivat tammikuun lopussa tiedon, suosiko arvonta. Tuolloin Euroopan jalkapalloliitto Uefan sähköpostissa todettiin, että lunastamatta jääneet liput tulevat myöhemmin myyntiin.

Lisäksi Suomen jalkapalloliitto oli yhteydessä Uefaan, jotta belgialaisilta ylijääneet liput Pietarissa 22. kesäkuuta pelattavaan Suomi–Belgia-otteluun tulisivat suomalaisten saataville.

”Oletuksemme on, että myös nämä liput ovat nyt tulleet myyntiin”, toteaa Palloliiton myynti- ja markkinointijohtaja Mikko Varis HS:lle.

Muilta osin Varis on yhtä hämmentynyt kuin kuka tahansa Huuhkaja-fani. Uefa ei ole millään lailla kertonut, miten jatkomyynti on järjestetty tai kuinka paljon lippuja on nyt tullut myyntiin. Lippuja on ollut saatavilla myös Tanska- ja Venäjä-otteluihin.

Näin kuvio on tällä viikolla mennyt: jotkut ovat onnistuneet ostamaan useitakin lippuja (korkeintaan neljä lippua per ottelu), joillekin pitkän jonotuksen jälkeen on jäänyt luu käteen ja jotkut eivät ole saaneet linkkiä ollenkaan.

Lisäksi joillekin on tullut lippulinkki sekä tiistaina että keskiviikkona – myös sellaisille, jotka ovat jo tiistaina onnistuneet ostamaan liput. Sosiaalisessa mediassa on ollut viestejä, joiden mukaan joku olisi saanut lippulinkin neljä kertaa, mutta lippuja ei ole silti saanut.

Linkkejä on tullut myös sellaisille, jotka saivat arvonnassa liput johonkin otteluun mutta eivät kaikkiin, joihin oli lippuja hakenut.

Jos lipunosto on sujunut onnistuneesti, lippuihin on vielä tässä vaiheessa voinut vaihtaa eri nimet kuin alkuperäisessä joulukuisessa hakemuksessa. Vain varsinaisen hakijan tiedot ovat olleet lukittuina. Lisäksi lippumäärää on voinut vaihtaa (maksimi kuitenkin neljä lippua) ja myös katsomokategoriaa.

Uefa on ilmoittanut avaavansa 26. helmikuuta uudelleenmyynnin, jossa kannattajat voivat myydä lippuja eteenpäin.

Suomi pelaa ensi kesän jalkapallon EM-kisoissa B-lohkossa. Suomi kohtaa Tanskan 13. kesäkuuta Kööpenhaminassa, Venäjän 17. kesäkuuta Pietarissa ja Belgian 22. kesäkuuta Pietarissa.