Suomen kaksikko ei saanut hiihtää maaliin asti MM-parisekaviestissä - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Suomen kaksikko ei saanut hiihtää maaliin asti MM-parisekaviestissä

Tero Seppälää alkoi ärsyttää ennen pystyammuntaa, ja lopulta kärki otti Suomen kierroksella kiinni.

Mari Eder onnistui Suomen kaksikosta paremmin. Kuva tiistain normaalimatkalta. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Julkaistu: 20.2. 19:53

Suomella ei ollut asiaa kärkipään sijoituksiin ampumahiihdon MM-kisojen parisekaviestissä Italian Antholz-Anterselvassa. Suomen pari Mari EderTero Seppälä oli torstain kisassa vasta 23:s. Suomi otettiin kierroksella kiinni, eikä päässyt hiihtämään maaliin. Mukana oli 30 paria.

Eder ja Seppälä ampuivat yhteensä neljä sakkoa ja joutuivat käyttämään muhkeat 14 varapatruunaa.

”Hauska kokemus oli. Tulos näistä lähtökohdista oli sellainen, mitä aavisteltiin. Vaikka toki toivottiin, että ilman sakkorinkiä selvitään”, Eder sanoi Ampumahiihtoliiton ääninauhalla.

Kisa alkoi suomalaisilta positiivisesti, kun Eder toi sinivalkoiset värit avausosuudelta vaihtoon seitsemäntenä. Suomi putosi kuitenkin peräpäähän, kun Seppälä kiersi kaksi sakkokierrosta ensimmäisen pystyammuntansa päätteeksi.

”Juuri ennen pystylle tuloa alkoivat vaikeudet. Tulin kovavauhtisempaan laskuun ja (Italian) Lukas Hofer otti olkapäästäni kiinni ja pukkasi itselleen kovat vauhdit. Minun vauhtini menivät siinä nollaan. Kun siitä kirin porukan mukaan, oli se liikaa minulle. Otti fyysisesti koville ja henkisesti alkoi ärsyttää niin kovasti, että pystystä ei tullut mitään. Siihen se kisa kaatui”, Seppälä harmitteli.

Kaksikosta Seppälä ampui kolme sakkoa, Eder yhden.

”Toinen pysty oli selkeästi haastavampi kuin ensimmäinen. Tuli puristamista, kun halusin ne taulut alas sieltä. Se näkyi ja osumat jäivät vajaaksi”, Eder kertoi suorituksestaan.

Maailmanmestaruuteen kiirehtivät Norjan Marte Olsbu Røiseland ja Johannes Thingnes Bø. Røiselandille mitali oli kisojen viides.

Norjalaiskaksikko käytti kuusi varapatruunaa ja päihitti lopulta Saksan parin Franziska PreussErik Lesser 17,6 sekunnilla. Kisa ratkesi viimeisessä ammunnassa, jossa Bø tähtäsi nopeat nollat.

Kolmanneksi tuli Ranska, jonka riveissä kilpailivat Anais Bescond ja Emilien Jacquelin.

Perjantaina MM-kisoissa vietetään välipäivää. Lauantaina ohjelmassa ovat viestit. Kisat päättyvät sunnuntaina yhteislähtöihin.

Antholz-Anterselva, Italia: MM-kisat:

Parisekaviesti (naiset 6 km+miehet 7,5 km): 1) Norja 34.19,9 (Marte Olsbu Röiseland, Johannes Thingnes Bö) 0 sakkoa+6 varapatruunaa, 2) Saksa (Franziska Preuss, Erik Lesser) jäljessä 17,6 sekuntia, 0+5, 3) Ranska (Anais Bescond, Emelien Jacquelin) –29,8, 0+4, 4) Ruotsi (Hanna Öberg, Sebastian Samuelsson) –35,2, 0+7, 5) Sveitsi (Lena Häcki, Benjamin Weger) –40,6, 0+9, 6) Itävalta (Lisa Theresa Hauser, Simon Eder) –54,5, 0+4, 7) Venäjä (Larisa Kuklina, Matvei Jelisejev) –1.00,5, 0+6, 8) Kanada (Emma Lunder, Christian Gow) –1.03,4, 0+7, 9) Italia (Dorothea Wierer, Lukas Hofer) –1.15,3, 1+13, 10) Ukraina (Anastasija Merkushyna Dmitro Pidrutshnyi) –1.27,2, 0+8,...23) Suomi (Mari Eder, Tero Seppälä) ajettiin kierroksella kiinni, 4+14.

Tero Seppälä Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva