Susijengin on pystyttävä tarjoamaan enemmän täydelle areenalle, kalpea esitys karkottaa kannattajat - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Kommentti

Susijengin on pystyttävä tarjoamaan enemmän täydelle areenalle, kalpea esitys karkottaa kannattajat

Serbian Marko Simonovic (vas.) piti Shawn Huffia ahtaalla. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Julkaistu: 20.2. 20:53, Päivitetty 20.2. 21:42

Rökäletappiolla alkanut koripallon EM-karsinta on yhtä elossa nyt kuin ennen surullista Serbia-ottelua. Kiitos karsinnan sarjajärjestelmän.

Serbian, Suomen, Georgian ja Sveitsin karsintalohkosta menee kolme joukkuetta lopputurnaukseen. Georgia on yhtenä isäntämaana varma jatkoon menijä.

Käytännössä Susijengin täytyy jättää taakseen vain Sveitsi, eikä sitä pidetä koripallopiireissä mahdottomana.

Silti täydessä Metro-areenassa pelattiin paljon isommista asioista kuin yksi ottelu voisi kertoa.

Vuosien arvokisaputki on rakentanut Suomeen maajoukkueen ympärille koripallon fanikulttuurin, joka kukoistaa, kun iso areena myydään loppuun. Silloin täytyisi tarjota enemmän.

Lähes 7 000 katsojaa on helpoiten houkuteltavissa uudelleen hyvällä pelillä tai edes urhoollisella taistelulla, ei millään muulla.

Toinen asia on karsinnan käynnistyminen. Kenenkään itseluottamus ei noussut tällaisessa avauksessa, ja huipputärkeä Sveitsi-ottelu odottaa vieraskentällä sunnuntaina.

Susijengin nähty heittopeli ei edes horjuttanut Serbiaa, niin heikkoa se oli. Eikä tällainen ohilinkous voi riittää myöskään karsinnan jatkuessa.

Vähän voi selittää takamies Petteri Koposen puuttumisella, kun jokainen poisjäänti lohkaisee Suomen paljon vahvemmin kuin lajin suurmaata Serbiaa.

Koponenkaan ei olisi pystynyt pelastamaan tappiolta. Hän olisi voinut tuoda peliin lisää ryhtiä ja heittovoimaa.

Susijengin onneksi Koponen saattaa pelaa Sveitsissä sunnuntaina. Silloin karsinta saa ensimmäiset tarkemmat suuntaviivansa.

Ja ellei seuravelvollisuuksissa kiinni oleva Koponen pelaa, ei siihen voi jähmettyä, vaan Sveitsi olisi niitattava nurin näilläkin pelaajilla.

Seuraa uutisia tästä aiheesta