Floridan suomalaiskippari Barkov hurjassa vedossa, rikkoi jo viidennen kerran urallaan 20 maalin rajan - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Floridan suomalaiskippari Barkov hurjassa vedossa, rikkoi jo viidennen kerran urallaan 20 maalin rajan

Florida kyykkäsi länsirannikolla ja kamppailee rajusti pudotuspelipaikasta.

Aleksander Barkov juhli toista maaliaan Los Angelesissa. Kuva: Harry How / Getty Images

Julkaistu: 21.2. 8:41, Päivitetty 21.2. 9:07

Floridan suomalaiskapteeni Aleksander Barkov oli hurjassa vireessä, kun Panthers yritti onkia sarjapisteitä länsirannikon vierailullaan Los Angelesissa.

Barkov paukautti kaksi maalia ottelun ensimmäisessä erässä. Maalien väliin jäi vain minuutti ja 40 sekuntia. Florida johti ottelua 2–1 Barkovin maalien jälkeen ja pääsi vielä kerran johtoon, kun Jonathan Huberdeau löi hienon puolivolleymaalin ja kirjautti tilanteeksi 4–3 vierasjoukkueelle. Huberdeau pelasi hienon ottelun kokoamalla pisteet 1+3.

Mikään ei auttanut, kun Kings otti 5–4-voiton Benjamin Huttonin paluukiekosta iskemällä maalilla.

Sentteri Barkov, 24, pelaa seitsemättä kauttaan NHL:ssä ja rikkoi nyt viidennen kerran peräkkäin 20 maalin rajan. Koossa on 58 ottelussa mukavat tehot 20+40. Pistemäärällä johdetaan suomalaisjoukkoa NHL:ssä.

Panthersille tappio oli kova, kun joukkue kelloo itäisen konfersenssin pudotuspeliviivan tuntumassa. Länsirannikolla otetut voitot San Josesta ja Anaheimista nostivat joukkueen viivan päälle, mutta taas pääsi viiva karkaamaan.

Kingsille voitto oli pientä puuteria surkeaan kauteen, joka on pudottanut seuran loistonsa päivistä läntisen konferenssin viimeiseksi ja koko NHL:n toiseksi huonoimmaksi joukkueeksi.

Los Angelesin menestysvuosista ja kahdesta voitetusta Stanley Cupista vuosilta 2012 ja 2014 muistuttavat enää kuusi pelaajaa: kapteeni Anze Kopitar, entinen kapteeni Dustin Brown, Jeff Carter, Drew Doughty, Trevor Lewis ja maalivahti Jonathan Quick. Kuusikko oli voittamassa molempia mestaruuksia.

Kings potee loppumatonta mestaruuskrapulaa, mutta Barkovin Florida toivoisi pääsevän edes lähelle menestystä keväällä. Hänen kuuden kauden aikanaan seura on edennyt vain kerran play offs -otteluihin, kaudella 2015–2016. Tämän piti olla se kausi, jolloin uusinta onnistuisi. Seura hankki tähtisarjaan kuuluvan Sergei Bobrovskin maalille ja kokenut menestysvalmentaja Joel Quenneville asettui penkin taakse jakamaan ohjeita.

Florida jatkaa vieraskiertuetta vielä Las Vegasiin ja Phoenixiin, jolloin aletaan kirjoittaa kenties ratkaisevia kappaleita joukkueen pääsylle pudotuspeleihin.

NHL:n sarjajärjestelmän erikoisuuksia edustaa Kingsin tuleva otteluohjelma. Florida-peli mukaan lukien joukkue pelaa seuraavasta 15 ottelusta 14 kotona.

Los Angeles piipahtaa Las Vegasissa 1. maaliskuuta ja pelaa sen jälkeen yhdeksän ottelua peräkkäin Staples Centerissä. Vasta 24. maaliskuuta alkaa joukkueen neljän ottelun vieraskiertue.