Deontay Wilder ja Tyson Fury nokittelevat toisiaan ennen raskaansarjan MM-ottelua: ”Kun tyrmään sinut, ryhdy stand-up-koomikoksi” - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Deontay Wilder ja Tyson Fury nokittelevat toisiaan ennen raskaansarjan MM-ottelua: ”Kun tyrmään sinut, ryhdy stand-up-koomikoksi”

Wilder ja Fury kohtaavat uusintaottelussa sunnuntaiaamuna Suomen aikaa.

Deontay Wilder (vas.) ja Tyson Fury ottivat kontaktia jo mediatilaisuudessa.

Deontay Wilder (vas.) ja Tyson Fury ottivat kontaktia jo mediatilaisuudessa. Kuva: John Gurzinski / afp

Julkaistu: 21.2. 15:19, Päivitetty 21.2. 15:32

Nyrkkeilyn raskaansarjan WBC-liiton mestaruusotteluun valmistautuvat Deontay Wilder ja Tyson Fury olivat pitkään yllättävänkin hillittyjä tosiaan kohtaan. Viimeisessä mediatilaisuudessa ennen lauantai-iltana (sunnuntaiaamuna Suomen aikaa) Las Vegasissa käytävää ottelua äänensävyt muuttuivat.

”Wilder on erittäin hermostunut”, väitti haastajana oleva britti Fury uutistoimisto Reutersin mukaan.

”Näen hänen puseronsa nousevan ja laskevan, sillä sydän yrittää jyskyttää ulos rinnasta. Hän on peloissaan. Hän ei tiedä, mitä on odotettavissa ja hänet tyrmätään.”

Lisäksi Fury väitti, että Wilder tulee rukoilemaan häneltä uusintaottelua tappion jälkeen.

Yhdysvaltalainen, hallitseva WBC-liiton mestari Wilder nauroi, kun Fury toistuvasti sanoi päättävänsä ottelun toisessa erässä.

”Kun tyrmään sinut, ryhdy stand-up-koomikoksi. Sinulla on siellä tulevaisuutta”, Wilder kuittasi.

Tyrmäyspuheille on myös katetta, sillä 34-vuotias Wilder on otellut ammattilaisena 43 kertaa ja otteluista 41 on päättynyt Wilderin tyrmäysvoittoon. 31-vuotiaan Furyn, entisen maailmanmestarin, tilasto on 30:sta ottelusta 20 tyrmäysvoittoa. Kumpikaan ei ole hävinnyt urallaan yhtään ottelua. Fury menetti mestaruusvyönsä, kun hän ei otellut muutamaan vuoteen.

Molemmilla on yksi ratkaisematon ottelu, ja se tuli keskinäisestä kohtaamisesta joulukuussa 2018, jolloin kumpikaan ei ollut tyytyväinen tulokseen, mutta se piti molemmat voittamattomina. Nyt kaksikko kohtaa uusintaottelussa.

Ensimmäinen kohtaaminen oli erittäin tasainen, mutta Wilder iski kahdesti Furyn kuuntelemaan luvunlaskua. Etenkin viimeisen erän isku näytti lopettavan ottelun, mutta pitkään kanveesissa pötköttänyt Fury nousi jatkamaan ottelun loppuun. Fury vastaavasti tuuletti lähes jokaisen erän jälkeen kuin ottelu olisi ollut hänellä täysin hallussa.

Deontay Wilder ja Tyson Fury kohtasivat edellisen kerran 1. joulukuuta 2018 Los Angelesissa.

Deontay Wilder ja Tyson Fury kohtasivat edellisen kerran 1. joulukuuta 2018 Los Angelesissa. Kuva: Andrew Couldridge / reuters

Uusintaottelu käydään Las Vegasissa, joten Wilder on periaatteessa kotikentällään, mutta viime vuonna kahdesti Vegasissa otellut Fury yritti ainakin keskiviikkona kääntää edun itselleen pukeutuessaan NHL-joukkue Vegas Golden Knightsin pusakkaan. Lisäksi Fury lohkaisi olevansa ”suurempi tähti”.

”Onko täällä mitään, mitä Gipsy King [mustalaiskuningas, Furyn lempinimi] ei voisi tehdä mukaan lukien läpsiminen häntä suuhun? Sellaista ei ole.”

Wilder iski sananmukaisesti vyön alle ottamalla esille Furyn muutaman vuoden takaisen masennuksen, huumeiden käytön ja paino-ongelmat, joiden takia Fury menetti MM-vyönsä.

Fury oli jopa yllättäen voittanut MM-ottelussa Vladimir Klitškon vuonna 2015. Tuolloin hän sai WBA-, WBO-, IBF- ja IBO-liittojen mestaruudet. Nykyisin näiden vöiden haltija on britti Anthony Joshua, joka puolustaa mestaruuksiaan ensi kesänä todennäköisesti Lontoossa bulgarialaista Kubrat Pulevia vastaan.

Fury on myös kertonut itsemurha-aikeistaan masennusaikana. Viime vuonna Fury aloitti puhetilaisuudet, joissa hän pyrkii lisäämään tietoutta mielenterveydestä.

Raskaansarjan WBC-liiton titteliottelu Wilder–Fury alkaa sunnuntaiaamuna noin kello 6–7 Suomen aikaa. Viaplay näyttää ottelun erillismaksuisena palveluna.

Deontay Wilder löi Tyson Furyn kahdesti lattiaan ja säilytti WBC-liiton raskaansarjan mestaruuden – ”Minä voitin”, molemmat julistivat ratkaisemattomaan päättyneestä ottelusta

MM-otteluun valmistautuva nyrkkeilijä Tyson Fury kertoo masennuksestaan: ”Halusin kuolla” – väittää ajaneensa Ferrarilla yli 300 kilometrin tuntivauhdilla kohti siltaa

Seuraa uutisia tästä aiheesta