Seiväshypyn ruotsalainen ME-mies Armand Duplantis käyttää itsekin Italiaan viittaavaa nimeä Mondo, mutta mistä se on peräisin? - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Seiväshypyn ruotsalainen ME-mies Armand Duplantis käyttää itsekin Italiaan viittaavaa nimeä Mondo, mutta mistä se on peräisin?

Armand ”Mondo” Duplantis tervehti torstaina yleisöä Ranskan Lievinissä hypätyssä kilpailussa. Kuva: Francois Lo Presti / AFP

Julkaistu: 21.2. 20:24

Viime viikkoina kaksi kertaa seiväshypyn maailmanennätyksen rikkonut ruotsalainen Armand Duplantis on yksi niistä urheilijoita, jotka käyttävät mielellään jotain muuta kuin virallista etunimeään.

Duplantiksen lempinimi on Mondo. Sillä nimellä hän esiintyy muun muassa sosiaalisessa mediassa, ja menestyksen myötä se on yleistynyt myös otsikoissa.

Mondo tarkoittaa italiaksi maailmaa, ja italiaan liittyy myös tarina, miksi Duplantis itsekin käyttää nimeä Mondo.

”Isäni Gregin paras ystävä on italialainen. Luulen, että lempinimi tuli häneltä. Ihmiset ovat kutsuneet minua Mondoksi varmaan jostain 5-vuotiaasta lähtien. En muista aikaa, jolloin minua ei olisi kutsuttu Mondoksi. Minulle se tuntuu oikealta nimeltäni. Esittelen itseni Mondona”, 20-vuotias Duplantis kertoi CNN:n haastattelussa.

Duplantis totesi pilke silmäkulmassa, että nyt maailmaan liittyvä lempinimi sopii hänelle myös urheilusaavutusten puolesta.

”Kun kyse on koko maailmasta”, Duplantis sanoi ja viittasi maailmanennätyksiinsä.

Dupantis paransi seiväshypyn maailmanennätystä viikon välein kahdesti. Ensin hän hyppäsi Puolassa 617 ja sitten Skotlannissa 618.

Miksi Armand Duplantis on niin hyvä seiväshyppääjä? HS kysyi suomalaisilta seiväshyppy­valmentajilta: ”Se oli erikoisin ME-hyppy”

Ruotsin Armand Duplantis rikkoi jälleen seiväshypyn maailmanennätyksen: nyt ylittyi 618

Kolumni|Seiväshypyn maailmanennätys siirtyi väärältä hyppääjältä väärälle hyppääjälle

Ruotsin seiväsihme Armand Duplantis hämmästytti jopa äitinsä: ”Eikö maailmanennätyksen rikkominen ollut tuon vaikeampaa?”

Ihmepoika Duplantis taivutti Puolassa miesten seiväshypyn maailmanennätyksen – Neziri sivusi taas aitojen Suomen ennätystään

Seuraa uutisia tästä aiheesta