HIFK pyöritteli vastustajansa sekaisin – KooKoo-maalivahdin housutkin olivat pudota kesken ottelun - Urheilu | HS.fi
Urheilu

HIFK pyöritteli vastustajansa sekaisin – KooKoo-maalivahdin housutkin olivat pudota kesken ottelun

HIFK:n kultakypärä Teemu Turunen tarvitsi vain viisi minuuttia paluuottelussaan maalaamiseen.

Teemu Turunen palasi HIFK:n kokoonpanoon oltuaan sivussa seitsemän viikkoa ja teki maalin viiden minuutin pelin jälkeen. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Julkaistu: 21.2. 21:43

HIFK–KooKoo 4–0

HIFK kukisti miesten jääkiekkoliigan sarjakolmosena keikkuvan KooKoon upeasti 4–0. Frans Tuohimaalta nollapeliin vaadittiin vaivaiset kymmenen torjuntaa.

Teemu Turunen palasi HIFK:n kokoonpanoon oltuaan sivussa seitsemän viikkoa. Pitkästä poissaolostaan huolimatta Turunen kantoi edelleen HIFK:n kultaista kypärää.

Turusen pelituntuman löytymisessä ei kestänyt kauaa. Ensimmäinen maali loukkaantumisen jälkeen syntyi jo viiden minuutin pelin jälkeen.

Turunen myös syötti HIFK:n kolmannen maalin, jonka viimeisteli Jere Sallinen. Hyökkääjä itse suhtautui räjähtävään paluuseensa vaatimattomasti.

”On siinä aika paljon vielä tekemistä. Eniten huomaa kuntotason, kun on ollut niin pitkään poissa, mutta ei se nyt kauhean pahalta tuntunut. On tässä kovaa treenattu nyt kun on taas saanut”, Turunen sanoi.

HIFK:n illan maalihanat avasi Anton Lundell, jonka laukaus lurahti Henrik Haukelandin jalkojen välistä helposti sisään. Karmeasta alusta huolimatta KooKoo-valmentaja Jussi Ahokas ei ottanut aikalisää.

Helsinkiläisten viimeisen maalin sai nimiinsä Jesse Saarinen.

Ottelun toisessa erässä nähtiin erikoinen episodi, kun KooKoo-vahti Haukeland luisteli joukkueen huoltajien luokse korjaamaan varusteitaan. Huoltotoimenpiteet venyivät pitkään, ja yleisö sekä tuomaristo alkoivat patistaa norjalaisvahtia takaisin maalinsa suulle.

Maalille päästyään Haukelandin housuista paljastui kuitenkin edelleen kiinnittämättömiä remmejä, joiden korjaamiseen olisi kulunut entistä kauemman aikaa.

Tuomarinelikko oli jo pakottamassa KooKoota vaihtamaan hetkellisesti maalivahtia, mutta tähän Haukeland ei suostunut. Hän viittilöi kaiken olevan kunnossa, ja niin peli pääsikin jatkumaan.

Juuri ennen katkoa aiemmin tuomittu HIFK-ylivoima pyöri vaarallisesti, mutta vähän väliä housujaan nostellut Haukeland pysyi sitkeästi kiekon tiellä. Mukaan mahtui muutamia komeitakin venytyksiä.

Haukeland puri hammasta yhteensä reilut neljä minuuttia, kunnes myöntyi palaamaan huoltajien luokse seuraavalla pelikatkolla.

”Housutyylini oli melko roikkuva! Siinä on vain löydettävä keinot selviytyä. En halunnut laittaa Niiloa (varamaalivahti Halonen) pahaan paikkaan”, Haukeland kommentoi tilannetta.

Yleisöä Helsingin jäähallissa oli komeat 8 041 katsojaa. HIFK pysyy voittonsakin jälkeen sarjataulukossa sijalla kuusi, neljä pistettä Rauman Lukkoa perässä. Seuraavan ottelunsa HIFK pelaa tiistaina Tampereella Tapparaa vastaan.

Henrik Haukeland Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Seuraa uutisia tästä aiheesta