Salibandyliigan kärkiottelu keskeytettiin, Nokian jäähallissa kentästä tuli vaarallisen liukas - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Salibandyliigan kärkiottelu keskeytettiin, Nokian jäähallissa kentästä tuli vaarallisen liukas

Kahden erän tulos jäi voimaan. Kenttä oli rakennettu samalla tavalla kuin muissa vastaavissa jäähalliotteluissa.

Julkaistu: 21.2. 22:08

Miesten salibandyliigan kärkiottelu päättyi perjantaina tavalla, jossa on ainesta tulevaisuuden urheiluvisailuihin.

Liigassa neljäntenä olevan Nokian KrP:n ja liigaa ylivoimaisesti johtavan Tampereen Classicin välinen ottelu keskeytettiin kahden erän jälkeen, koska kentän todettiin olevan vaarallisen liukas.

Ottelu pelattiin Nokian jäähallissa.

Nokian KrP:n liigajoukkueen manageri Marko Salmela kertoi ottelun jälkeen HS:lle, että kenttä oli rakennettu jään päälle samalla tavalla kuin muissakin vastaavissa otteluissa.

”Liiton aluslevyjen ja puomien päällä oli liigan matto. Eli jään päällä on noin sentin paksuiset puomit. Sen jälkeen tulee vanerit, jotka laitetaan ponttiin. Ja sitten tulee matto. Näin tämä tehdään kaikissa jäähallipeleissä”, Salmela sanoi.

Jostain syystä kentän pintaan kertyi kosteutta, joka aihetutti liukkautta ja muutamia pahan näköisiä liukastumisia.

”Sen ei pitäisi tuoda sitä kosteutta läpi, jos jää on kylmä.”

Salmelan arvion mukaan syynä kosteuden kerääntymiseen kentän pintaan oli se, että halli oli täynnä väkeä (1 257 katsojaa).

”Väkeä oli enemmän kuin täällä on periaatteessa istumapaikkoja. Täällä tuli ihan yltiölämmin, varmaan katsomossa 24 astetta. Se oli ehkä ylhäältä päin ajanut sitä kosteutta, koska levyt olivat ihan kuivia, kun matto otettiin pois.”

Salmelan mukaan kilpailun päällikkö sekä molempien joukkueiden valmentajat ja kapteenit pitivät ottelun jatkamista turvallisuusriskinä.

”Sen takia peli keskeytettiin ja sovittiin, että tulos jää voimaan. Äärimmäisen harmittava tapaus, mutta kun ajatellaan järjellä, niin emme voineet ottaa sellaista turvallisuusriskiä, että joltain pelaajalta menisi vaikka polven eturistiside poikki ja tulisi sen takia vuoden paussi”, Salmela sanoi.

Classic voitti ottelun 8–1.

Seuraa uutisia tästä aiheesta