Ruotsin sprinttitähden raju pettymys purkaantui: paiskasi puhelimensa lumihankeen - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Ruotsin sprinttitähden raju pettymys purkaantui: paiskasi puhelimensa lumihankeen

Linn Svahnin sprintti päättyi jo välierissä.

Ruotsalainen Linn Svahn kisatilanteessa. Kuva Dresdenin sprinttikisasta tammikuulta.

Ruotsalainen Linn Svahn kisatilanteessa. Kuva Dresdenin sprinttikisasta tammikuulta. Kuva: Sebastian Kahnert / DPA

Julkaistu: 22.2. 18:09

Hiihdon maailmancupin sprintti (p) Trondheimissa oli raju pettymys Ruotsin hiihtotähdelle Linn Svahnille.

Svahnille avautui mahdollisuus napata reilu johto sprintticupissa, kun Slovenian Anamarija Lampic putosi jo alkuerissä. Toiseksi nopeimpana karsinnan selvittänyt Svahn pullahti kuitenkin ulos välierissä eikä päässyt hiihtämään finaalia.

Svahn johtaa maailmancupia, mutta vain 17 pisteen erolla Lambiciin. Svahnilla on 449 pistettä ja Lampicilla 432.

Svahn noitui Aftonbladetin mukaan kisan jälkeen omaa virhettään välierässä. Viimeisessä mutkassa hän oli hyvässä asemassa ja pääsi hiihtämään sen sisäkautta. Voimat eivät kuitenkaan riittäneet nousemaan kahden parhaan joukkoon jatkopaikalle eikä nelossijan aika riittänyt aikavertailussakaan.

”On kirottua, että kaikki luulevat huoltomme epäonnistuneen. Voitelu oli hyvä tänään ja sukset olivat uskomattoman hyvät tänään. Uskottelin itselleni olevani vahvempi kuin olen ja että minun ei tarvitse hiihtää niin kovaa. Pilasin kaiken itse itseltäni. Tämä on täysin minun syytäni”, Svahn sanoi haastattelussa.

Ennen haastatteluun tuloaan Svahn nähtiin paiskovan puhelintaan ja lyövän kuntopyörää sauvallaan. Video tilanteesta näkyy Aftonbladetin sivuilla ja kuva oheisessa upotetussa twiitissä.

”Olin vain vihainen”, kommetoi Svahn tilannetta.

Sprintticupissa on jäljellä vielä neljä osakilpailua. Trondheimissa voittoon hiihti Norjan Maiken Caspersen Falla ennen Ruotsin Jonna Sundlingia.

Seuraa uutisia tästä aiheesta