Jalkapallon supertähdet säväyttivät lauantaina: Lionel Messi teki neljä maalia ja Cristiano Ronaldo venytti maaliputkensa 11 otteluun - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Jalkapallon supertähdet säväyttivät lauantaina: Lionel Messi teki neljä maalia ja Cristiano Ronaldo venytti maaliputkensa 11 otteluun

Ronaldo nousi jakamaan Serie A:n maaliputkiennätystä.

Lionel Messi teki Eibaria vastaan neljä maalia. Tässä syntyy niistä toinen.

Lionel Messi teki Eibaria vastaan neljä maalia. Tässä syntyy niistä toinen. Kuva: ALBERT GEA

Julkaistu: 22.2. 21:27

Jalkapallon viimeisimmän vuosikymmenen suurimmat tähdet argentiinalainen Lionel Messi ja portugalilainen Cristiano Ronaldo olivat molemmat elementissään lauantain otteluissaan.

Espanjan La Ligan Barcelonassa pelaava Messi, 32, viimeisteli joukkueelleen peräti neljä osumaa, kun Barcelona voitti Eibarin 5–0. Ensimmäisellä puoliajalla Messi teki hattutempun, ja neljäs Messin maali näki päivänvalon ottelun lopulla 87. minuutilla.

”Messi on tehnyt tätä 15 vuotta, ja hän jatkaa tulevaisuudessakin. Hän on takuumies mille vaan joukkueelle. Totuus on, että hän aiheuttaa aina ongelmia vastustajalle. Jos hän ei tee maaleja, hän järjestää niitä. Sen vuoksi hän on maailman paras: koska hän ratkaisee ongelmia, joita muut eivät pysty”, ylisti valmentaja Quique Setien uutistoimisto Reutersin mukaan.

Messi on kritisoinut viime aikoina Barcelonan johtoporrasta. Erityisesti Messin kritiikki on kohdistunut urheilujohtaja Eric Abidaliin. Perjantaina Messi sanoi Mundo Deportivon haastattelussa, että Barcelona on kohdannut ongelman toisensa jälkeen.

Kentälle asti tiukat näkemykset eivät lauantain perusteella heijastu.

Italian Serie A:n Juventuksessa pelaava Cristiano Ronaldo pelasi lauantaina uransa 1000. ottelun miesten peleissä, kun mukaan lasketaan sekä seura- että maajoukkueessa pelaaminen.

Cristiano Ronaldo viimeisteli maalin Spalin verkkoon.

Cristiano Ronaldo viimeisteli maalin Spalin verkkoon. Kuva: ALBERTO LINGRIA / Reuters

Juventus voitti Spalin 2–1 ja Ronaldo teki joukkueensa avausmaalin. Ronaldo, 35, on tehnyt maalin 11 ottelussa peräkkäin ja hän nousi jakamaan Serie A:n maaliputkiennätystä. 11 perättäisessä ottelussa ovat osuneet myös Sampdorian Fabio Quagliarella viime kaudella ja Fiorentinan Gabriel Batistuta vuonna 1994.

Saksan Bundesliigassa norjalainen Erling Braut Haaland onnistui jälleen maalinteossa. Haaland teki Borussia Dortmundin jälkimmäisen maalin 2–0-voitossa Werder Bremenissä.

Haaland on tehnyt kuudessa pelaamassaan ottelussa yhdeksän maalia. Peliminuutteja hänellä on koossa vasta 395.

Erling Braut Haaland pääsi jälleen tuulettamaan maalia.

Erling Braut Haaland pääsi jälleen tuulettamaan maalia. Kuva: FABIAN BIMMER / Reuters