Britti Fury moukaroi Wilderin kahdesti kanveesiin ennen keskeytystä: ”Pakko sanoa, että kuningas on palannut valtaistuimelle” - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Britti Fury moukaroi Wilderin kahdesti kanveesiin ennen keskeytystä: ”Pakko sanoa, että kuningas on palannut valtaistuimelle”

Yksipuolinen ottelu sai päätöksensä seitsemännessä erässä, kun valkoinen pyyhe lensi kehään.

Tyson Fury (keskellä) vei WBC-liiton raskaansarjan mestaruuden Las Vegasissa Yhdysvalloissa varhain sunnuntaina Suomen aikaa. Kuva: STEVE MARCUS / Reuters

Julkaistu: 23.2. 8:12, Päivitetty 23.2. 9:47

Yhdysvaltalainen Deontay Wilder soitti paremmin suutaan ennen nyrkkeilyn raskaan sarjan titteliottelua, mutta britti Tyson Furyn nyrkit puhuvat tyrmäävästi Las Vegasin kehässä.

Fury voitti täysin ylivoiman ottelun kehätuomarin keskeytyksellä seitsemännessä erässä, kun Wilderin kehänurkkauksessa alkoi valkoinen pyyhe heilua.

Nyrkkeilypiirien odottama ottelu kääntyi Furylle jo ensimmäisen erän lopussa eikä hän luopunut otteesta sen jälkeen. Ennen keskeytystä Fury löi Wilderin kahdesti kanveesiin ja vertavuotava amerikkalainen joutui keskeytyskuntoon ennen täyttä aikaa.

”On pakko sanoa, että kuningas on palannut valtaistuimelle”, Fury sanoi ottelun jälkeisessä haastattelussa.

Fury käytti jatkuvasti ulottuvuuttaan pakottaessaan Wilderin iskujenvaihtoon. Kolmannessa erässä Wilderin testikuva hämärtyi kovasta lekasta vasemman korvan juureen ja hän putosi lattialle.

Ensimmäisen lattiassa käynnin jälkeen Wilderin jalkatyö ei enää toiminut normaalisti.

Yhden erän Wilder pysyi tolpillaan, mutta viidennä kolahti taas. Furyn raskas vartaloisku pudotti mestarin jaloiltaan ja vihdoin seitsemännessä erässä kiivas iskujen sarja lopetti ottelun.

”Haluan sanoa, että Wilder tuli matsiin miehekkäästi ja tosiaan näytti mestarin sydäntä”, Fury sanoi Reutersin mukaan. ”Hän on taistelija, hän hän haluaa takaisin ja hänestä tulee vielä mestari.”

Ottelun lopputulos tarkoittaa, että Fury pysyi voittamattomana raskaassa sarjassa ja hän saa WBC-liiton mestaruusvyön. Hänellä on takanaan 31 ottelua, joista yksi päättyi ratkaisemattomana juuri Wilderia vastaan.

Ratkaisematon ottelu oli juuri Wilderin WBC-tittelin puolustaminen vuonna 2018. Tappio oli Wilderille ensimmäinen.

Wilderin ase piti olla moukarimaisen raskas oikean käden lyönti, mutta se ase jäi käyttämättä ylivoimaista vastustajaa vastaan. Pari kertaa Wilder heilautteli oikeaansa, mutta joutui lähes koko ajan ottamaan vastaan Furyn tarjouksia.

”Näinkin voi käydä, mutta parempi mies voitti”, Wilder sanoi. ”Minun puoleni heitti pyyhkeen.”

”Suurimmatkin ovat hävinneet ja tulleet takaisin. Tämä on otettava sellaisena kuin se on”, Wilder sanoi ja jatkoi, että tästä nyrkkeilyssä on perimmiltään kyse: ”Parhaiden on kohdattava parhaita.”

Las Vegasin ilta oli rakennettu juuri sellaiseksi kuin nyrkkikansa odottikin. Kehässä esiteltiin entisiä mestareita Evander Holyfieldistä Mike Tysoniin ja nousi Lennox Lewiskin.

Deontay Wilder ja Tyson Fury nokittelevat toisiaan ennen raskaansarjan MM-ottelua: ”Kun tyrmään sinut, ryhdy stand-up-koomikoksi”

Tyson Furyn ja Deontay Wilderin uusintaottelu isketään helmikuussa Vegasissa

Seuraa uutisia tästä aiheesta