Vatsatauti pakotti Ruusuvuoren antamaan luovutusvoiton Dubaissa - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Vatsatauti pakotti Ruusuvuoren antamaan luovutusvoiton Dubaissa

Neljässä ATP-kiertueen turnauksessa Ruusuvuori läpäisi karsinnan kerran.

Emil Ruusuvuoren turnaus Dubaissa päättyi luovutukseen. Kuva: Sari Gustafsson

Julkaistu: 23.2. 10:58, Päivitetty 23.2. 11:51

Tennistaituri Emil Ruusuvuori joutui luovuttamaan ottelunsa Dubain ATP 500 -turnauksen karsintojen finaalissa äkillisen vatsataudin takia.

Ruusuvuoren piti kohdata Etelä-Afrikan Lloyd Harris sunnuntaina aamupäivällä, mutta ottelua ei päästy kunnolla edes aloittamaan. Ottelua pelattiin vain yksi syöttövuoro, kun se keskeytyi.

”Emil ehkä söi jotain sopimatonta tai sitten kysessä on vatsaflunssa, mutta tässä kuumuudessa ei ollut mitään järkeä ottaa riskejä tällaisen yön jälkeen”, Ruusuvuoren valmentaja Federico Ricci viestitti Dubaista.

Päivää aikaisemmin Ruusuvuori ja Italian Thomas Fabbiano antoivat luovutusvoiton nelinpelin karsinnoissa Henri Kontiselle ja Jan-Lennard Struffille.

Ruusuvuori on pelannut peräkkäin neljä ATP-kiertueen turnausta Australian avoimen mestaruusturnauksen jälkeen. Ensimmäisessä kisassa Ranskan Montpellierissä Ruusuvuori läpäisi karsinnan ja voitti pääsarjassa ensimmäisen ottelunsa.

Rotterdamissa, Marseille’ssa ja Dubaissa suomalaisässä eteni karsinnan finaaliin, mutta hävisi karsinnan finaalit. Marseille’ssa Ruusuvuori sai pääsarjapaikan onnekkaana häviäjänä.

Seuraavaksi Ruusuvuoren ohjelmassa olisi Davis Cup Meksikoa vastaan vieraskentällä, mutta pelaaja ja valmentaja katsovat toipumisen rauhassa.

Davis Cupin jälkeen olisivat vuorossa masters-turnausten karsinnan Yhdysvalloissa Indian Wellsissä ja Miamissa.

Oikaisu: Ruusuvuoren ja Harrisin ottelua pelattiin yksi syöttövuoro ennen keskeytystä. Jutussa luki ensin, ettei sitä olisi edes ehditty aloittaa.

Seuraa uutisia tästä aiheesta