Kaisa Mäkäräisen MM-mitali karkasi viimeisen pystypaikan ohilaukauksiin, ei kertonut kilpauransa jatkosta - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Kaisa Mäkäräisen MM-mitali karkasi viimeisen pystypaikan ohilaukauksiin, ei kertonut kilpauransa jatkosta

Norjan Röiseland oli yhteislähtökisan loppuratkaisussa Wiereriä väkevämpi.

Kaisa Mäkäräinen (oik.) osallistui sunnuntaina MM-kisojen päätöspäivänä 12,5 kilometrin yhteislähtökisaan. Kuva: Marco Bertorello / AFP

Julkaistu: 23.2. 15:26

Kaisa Mäkäräinen ylsi ampumahiihdon MM-kisojen päätteeksi kilpailujen parhaaseen henkilökohtaiseen sijoitukseensa, kun hän oli sunnuntaina naisten yhteislähtökisan 14:s. Mäkäräinen hävisi Italian Anterselvassa 12,5 kilometrin yhteislähtökilpailun voittaneelle Norjan Marte Røiselandille minuutin ja 33,7 sekuntia.

Toiseksi sijoittui Italian Dorothea Wierer 20,7 sekuntia Röiselandille hävinneenä ja kolmanneksi Ruotsin Hanna Öberg (–26,1). Røiseland ampui kaksi sakkoa, Wierer ja Öberg kumpikin kolme.

MM-kisojen parhaaseen sijoitukseensa yltänyt Mäkäräinen ampui yhteensä viisi sakkoa. Ensimmäinen makuupaikka sujui puhtaasti, toiselta makuu- ja ensimmäiseltä pystypaikalta hän ampui kummaltakin yhden sakkokierroksen.

Yhteensä kuusi MM-mitalia kilpaurallaan voittanut 37-vuotias Mäkäräinen ei halunnut yhteislähtökilpailun jälkeen kertoa, jatkaako hän uraansa.

”Se ei ole tämän päivän kysymys. En halua kesken kauden tai kesken kisojen mitään isoja päätöksiä ainakaan julki sanoa”, Mäkäräinen kertoi Ylelle.

Sijalla 11 viimeiselle ampumapaikalle tulleella Mäkäräisellä oli vielä mitalimahdollisuus viimeisellä pystypaikalla, kun kärkipään kilpailijat laukoivat huteja. Mäkäräinen kuitenkin ampui ohi sarjansa ensimmäisen, toisen ja neljännen laukauksen, joten hänelle kertyi toiselta pystypaikalta kolme hutia.

Aiemmin MM-kisoissa kaksi henkilökohtaista kultamitalia voittanut Wierer lähti viimeiselle hiihtolenkille runsaan 14 sekunnin johdossa ennen Røiselandia. Kisojen henkilökohtaisen avausmatkan sprintin voittanut Røiseland oli ladulla Wiereriä selvästi vahvempi, tavoitti karkulaisen hyvissä ajoin ennen maalia ja ratkaisi maailmanmestaruuden itselleen ennen loppusuoraa.

Yhteislähtökisassa ei säästynyt ohilaukauksilta yksikään kilpailija. Mäkäräisen jälkeen 15:nneksi sijoittunut Slovakian Paulina Fialkova selvisi tarkimpana yhdellä pummilla.

Seuraa uutisia tästä aiheesta