Marko Anttila puki sanoiksi, miksi Jokerit hävisi rumin luvuin SKA:lle: ”Himo puuttui jonkin verran” - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Marko Anttila puki sanoiksi, miksi Jokerit hävisi rumin luvuin SKA:lle: ”Himo puuttui jonkin verran”

Jokerit hävisi laiskavauhtisen kamppailun ja runkosarjan viimeisen kotipelin.

Artjom Zub, Ivan Morozov, Vasili Podkolzin ja Vladimir Tkatsjov juhlivat Pietarin SKA:n toista maalia. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Julkaistu: 23.2. 18:19, Päivitetty 23.2. 20:50

Säihke puuttui, kun Jokerit kohtasi Pietarin SKA:n jääkiekkoliiga KHL:ssä melko täydessä (10 478) Hartwall-areenassa.

SKA kävi hakemassa vierasvoiton 6–1 ja ottelusta näki selvästi, että ainakin helsinkiläiset odottivat runkosarjan loppumista kevään tuloa.

Jokerit siirtyi puolustaja Mikko Lehtosen napakalla ylivoimamaalilla 1-0-johtoon, mutta liekkiä ei peliin tullut, vaikka SKA hivuttautui rinnalle ja meni menojaan.

SKA kolmesta ensimmäisestä maalista oikeastaan jokainen olisi ollut torjuttavissa, mutta Kirill Martsenkon ylänurkkalaukaus ja tasoitus 1–1:een painui häkkiin helposti. Samaan sarjaan meni Ivan Morozovin läheltä tullut napautus etuyläkulmaan. Nopealle hanskakäden torjunnalle olisi ollut käyttöä, mutta siihen maalivahti Antti Niemi ei ehtinyt.

”Oli meillä maalipaikkoja, mutta himo puuttui jonkin verran. Meidän täytyy vain säilyttää tyylimme, mutta tänään hukkasimme sitä”, Marko Anttila sanoi.

Marko Anttila ja SKA:n Dinar Khafizullin kamppailivat sunnuntai-illan ottelussa. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Kolmannen osuman SKA:n kapteeni Jevgeni Ketov melkein kantoi maaliin välittämättä Niemestä ja selässä roikkuneesta Tommi Kivistöstä huolimatta.

SKA:n suomalainen ykkössentteri Miro Aaltonen teki SKA:n neljännen maalin ja viidennen napautti Vasili Podkolzin vajaa pari minuuttia ennen loppua. Kolmossentteri Jarno Koskiranta sai nimensä maalitilastoon ohjaamalla loppuluvut 1–6:een.

”Kaikella tapaa tämä oli tasainen peli, mutta me olimme vain tehokkaita. Kun saimme paikkoja, teimme maaleja”, Aaltonen sanoi.

Aaltosella, Koskirannalla, Joonas Kemppaisella ja Jori Lehterällä on kova kilpailu peliajasta SKA:ssa, kun joukkueen pelaajarinki ulottuu lähes 40 kiekkoilijaan.

Viiden pelaajan ulkomaalaiskiintiökin asettaa omat rajoituksensa. Kertaakaan ei vielä ole ollut, että kaikki suomalaiset pelaisivat yhtä aikaa. Lehterä oli lepovuorossa sunnuntaina.

Ottelu oli Jokereille runkosarjan viimeinen kotipeli ennen tiistain piipahdusta Torpedon vieraana.

”Olen yrittänyt valmistautua play offseihin ja tiedän, että joka jätkä on valmistautunut niihin”, voimahyökkääjä Jesse Joensuu sanoi.

Kaikesta näki, ettei kukaan halunnut tunkea ahtaimpiin rakosiin tai uhrata itseään ennen kevään play offs -kauden alkua.

Loukkaantuminen tässä vaiheessa voisi päättää kauden ja maksaa joukkueelle sekä pelaajalle liian paljon.

”Meillä on yksi runkosarjapeli ja sitten meidän pitää olla valmis. Jokerit ei ole ollut koskaan KHL:ssä valmis, kun play offsit alkavat ja nyt meidän pitää olla”, Joensuu sanoi.

”Me olisimme voineet saada tästä itseluottamusta, mutta nyt me ei saatu. Sitä on turha jossitella, että voi, voi.”

SKA:n ja Jokerien kohtaamiset jakautuvat nätistä tasan ennen sunnuntain ottelua. Pietarilaiset olivat voittaneet molemmat kotipelinsä ja Jokerit kerran Pasilassa. Tuo sarja rikkoontui, kun neljäs kohtaaminen lipesi Jokerien ulottumattomiin.

Seura vietti fanisunnuntaita, ja hyvin oli kannattajia kerääntynyt siihen päätyyn, josta villein kannustus pitäisi lähteä. Isosta yleisömäärästä huolimatta hiljaista oli, ellei mukaan lasketa ylikovaa musiikkia.

Sitoutumisesta fanipäivään kertoi, että Jokerien koko toimiston väki toimitusjohtaja Eveliina Mikkolan ja omistaja Jari Kurrin johdolla vietti osan aikaa ottelusta areenan päädyn innokkaimpien kannattajien seassa.

Jokerien kotipelit jatkuvat ensi viikon sunnuntaina pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Lokomotiv Jaroslavlia tai Moskovan Spartakia vastaan.

”Meille tulee todennäköisesti Lokomotiv vastaan ja meidän pitää aloittaa se sarja ensimmäisestä minuutista ensimmäisessä pelissä. Jos häviät 1–6 SKA:lle runkosarjassa, sitä ei kukaan muista.”

Oikaisu 23.2.2020 kello 20.45: Viimeisessä sitaatissa oli alunperin ”SKA:lle play offseissa”. Kyse on runkosarjasta.