Patrik Laineen pisteputki katkesi, mutta ero viime kauteen on huima - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Patrik Laineen pisteputki katkesi, mutta ero viime kauteen on huima

Buffalo vei vähämaalisen ottelun nimiinsä Kyle Okposon osumilla.

Patrik Laineen yhden kauden piste-ennätys on 44+26.

Patrik Laineen yhden kauden piste-ennätys on 44+26. Kuva: Timothy T Ludwig / AFP

Julkaistu: 24.2. 7:32

Patrik+Laineen" class="person">Patrik Laineen Winnipeg Jets kärsi jääkiekkoliiga NHL:ssä toisen peräkkäisen tappion. Buffalo Sabres oli kotijäällään Winnipegiä parempi maalein 2–1.

Laine jäi ottelussa ilman tehomerkintöjä ensimmäisen kerran viiteen otteluun. Helmikuun 12 ottelussa suomalaislaituri on iskenyt tehot 8+5. Ero vuoden takaiseen on merkittävä, sillä viime kaudella helmikuun 12 ottelussa syntyi tehot 4+4.

Viime kaudella Laine kokosi koko kauden aikana tehot 30+20, ja nyt hänellä on koossa pisteet 26+33, kun runkosarjasta on pelaamatta 20 ottelua.

Sabresin molemmat maalit teki Kyle Okposo. Hän vei joukkueensa ensimmäisen erän puolivälissä johtoon ja viimeisteli voittolukemat viimeisessä erässä.

Ennen orastavaa tappioputkeaan Winnipeg oli voittanut kolme ottelua peräjälkeen. Buffalolla on viidestä viimeisimmästä ottelusta tilillään neljä voittoa ja yksi tappio.

Ruotsalaismaalivahti Jonas Johansson pelasi Buffalon maalilla ensimmäisen NHL-ottelunsa ja torjui 25 kertaa.

Johansson kiitteli joukkueensa vahvaa puolustusta kolmannen erän loppupuolella.

”Emme tainneet antaa mahdollisuutta yhteenkään laukaukseen viimeiseen 9–10 minuuttiin. On ihan uskomatonta, kuinka he (joukkuetoverit) nousivat esiin minun ja koko muun joukkueen puolesta, jotta voittaisimme”, Johansson äimisteli NHL:n verkkosivuilla.

Winnipeg on länsilohkossa kahdeksantena ja Buffalo itälohkossa 12:ntena.

”Meidän täytyy vain päästä siitä yli. Vielä on paljon kiekkoa jäljellä. Olemme yhä mukana kisassa, ja paljon on pelissä”, Winnipegin hyökkääjä Blake Wheeler sanoi. Hän teki ottelussa Winnipegin 1–1-tasoitusmaalin ensimmäisessä erässä.

Washington riehaantui viimeisessä erässä

Washington Capitals katkaisi neljän ottelun mittaiseksi venähtäneen tappioputken voittamalla Pittsburghin kotonaan 5–3.

Ottelun kolmanteen erään lähdettiin Pittsburghin 2–1-johtoasemassa. Viimeisessä erässä Washington pääsi maalintekohurmokseen ja latoi vastustajan verkkoon neljä maalia. Washingtonin ruotsalaishyökkääjä Carl Hagelin teki Washingtonin viimeisen erän osumista kaksi. Hän rikkoi samalla 100 NHL-maalin rajan.

”Tarvitsimme voiton. Se oli sisukas aikaansaannos. Näytimme luonnetta kolmannessa erässä”, Hagelin kertoi NHL:n verkkosivuilla.

Pittsburghille tappio oli kolmas peräkkäinen.

”Mielestäni pelasimme hyvin. Se oli paras pelimme vähään aikaan, ja meillä oli ottelussa monia hyviä hetkiä”, arvioi Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan.

 

Seuraa uutisia tästä aiheesta