Epohormonin käytöstä kärähtänyt kenialaisjuoksija aikoo ajaa kesällä MM-rallissa: ”Olen valmis aloittamaan urheilun uudestaan lajissa, jossa ei juonitella dopingkäryillä” - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Epohormonin käytöstä kärähtänyt kenialaisjuoksija aikoo ajaa kesällä MM-rallissa: ”Olen valmis aloittamaan urheilun uudestaan lajissa, jossa ei juonitella dopingkäryillä”

Keniassa olympiavoittaja Asbel Kiprap tunnetaan nopeana ja innokkaana ajajana.

Asbel Kiprop voitti 1500 metrin maailmanmestaruuden vuonna 2015 Pekingissä. Kuva: Phil Noble / Reuters

Julkaistu: 24.2. 17:18

Epohormonin käytöstä kilpailukiellon saanut kenialaisjuoksija Asbel Kiprop haluaa kokeilla kykyjään ralliautoilijana.

Kiprop aikoo olla mukana Safari-rallissa, joka palaa tänä vuonna pitkän tauon jälkeen rallin MM-kalenteriin. Safari-ralli ajetaan Keniassa 16.–19. heinäkuuta.

”Olen valmis aloittamaan urheilun uudestaan lajissa, jossa ei juonitella dopingkäryillä”, 30-vuotias Kiparap sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Myös ralliautoilun MM-sarjassa tehdään dopingtestejä.

Olympiavoittaja ja 1 500 metrin kolminkertainen maailmanmestari on toistuvasti kiistänyt käyttäneensä epoa, jota löytyi hänen dopingnäytteestään marraskuussa 2018. Kyseessä oli harjoituskaudella tehty yllätystesti.

Kiprap sai neljän vuoden kilpailukiellon huhtikuussa 2019.

”Haluan edetä rauhallisesti jälleen mestariksi. Kiipeän ylös tikkaita ja toivon, että opin, miten pärjään seuraavassa pelissä”, Kiprap kertoi rallihaaveistaan.

Entinen mestarijuoksija ei paljastunut, millä autolla ja missä luokassa hän aikoo kilpailla Safari-rallissa.

Keniassa Kiprap tunnetaan nopeana ja innokkaana ajajana. Marraskuussa 2013 hän menetti autonsa hallinnan ja ajoi rajusti ulos, mutta selvisi siitä mustelmilla.

Seuraa uutisia tästä aiheesta