62-vuotias entinen merijalkaväen sotilas teki lankuttamisen maailmanennätyksen: 8 tuntia ja 15 minuuttia - Urheilu | HS.fi
Urheilu

62-vuotias entinen merijalkaväen sotilas teki lankuttamisen maailmanennätyksen: 8 tuntia ja 15 minuuttia

George Hood rikkoi kiinalaisen Mao Weidongin kahdeksan tunnin ja yhden minuutin ennätyksen.

Merijalkaväen entinen sotilas George Hood teki lankutusennätyksen pöydällä Chicagossa.

Merijalkaväen entinen sotilas George Hood teki lankutusennätyksen pöydällä Chicagossa. Kuva: Josef Holic

Julkaistu: 25.2. 7:37, Päivitetty 25.2. 20:20

Vatsalihasliike lankku on monelle kuntoilijalle tuttu, ja pysytteleminen kyynärvarsien, varpaiden ja päkiöiden varassa vain muutaman minuutinkin on haastava tehtävä.

62-vuotias George Hood ei kuitenkaan tyytynyt minuutteihin, vaan mies teki uuden maailmanennätyksen lankutettuaan 8 tuntia, 15 minuuttia ja 15 sekuntia Chicagossa viime torstaina. Hän juhlisti ennätystä punnertamalla lankutuksen päätteeksi 75 kertaa.

Yhdysvaltojen merijalkaväen entinen sotilas rikkoi selvästi kiinalaisen Mao Weidongin 8 tunnin ja 1 minuutin ennätyksen vuodelta 2016. Silloin Hood lankutti hänkin 7 tuntia ja 40 minuuttia.

Mao kertoi HS:n haastattelussa vuonna 2017, ettei usko Woodin parantavan ennätystä.

”Uskon, että hän ei enää voi voittaa minua. Amerikkalainen on vanhempi ja painavampi. Mutta jos saan vielä joskus mahdollisuuden kokeilla, uskon, että voisin rikkoa oman ennätykseni”, Mao sanoi.

Lue lisää: Kiinalainen poliisi Mao Weidong pystyy lankuttamaan yli kahdeksan tuntia putkeen – ja nyt hän kertoo, miten sen tekee

Hood kertoo harjoitelleensa lankkua noin 2 100 tuntia valmistautuessaan ennätysyritykseen. Hän aloitti lankuttamisen vuonna 2011 ja harjoitteli jopa seitsemän tuntia päivässä. Hood kertoi, ettei aio yrittää enää parantaa ennätystä.

George Hood ennätyslankutussuorituksessaan Chicagossa.

George Hood ennätyslankutussuorituksessaan Chicagossa. Kuva: Josef Holic

Ennätysyritystä tahditti rockmusiikki, joka Hoodin mukaan auttoi saavuttamaan lapsuuden unelman.

”Rock and roll kiehtoi minua nuorena – Van Halen, Mötley Crüe, Deep Purple. Katsoin heidän videoitaan MTV:ltä, ja ne kiehtoivat minua”, Hood kertoi BBC:n mukaan.

”Toivoin aina voivani olla rocktähti vaikka vain 24 tunnin ajan saadakseni elää sitä unelmaa, limusiineja, hehkutusta, hypeä. Voin vakuuttaa, että noiden 8 tunnin, 15 minuutin ja 15 sekunnin ajan olin se rocktähti.”

Juttua ja otsikkoa korjattu 10.08: Hood on entinen merijalkaväen sotilas, ei merivoimien.

Guinness World Records kertoi George Hoodin lankutusennätyksestä verkkosivullaan viime torstaina.

Guinness World Records kertoi George Hoodin lankutusennätyksestä verkkosivullaan viime torstaina.

Lankku on usein tehoton liike, ja moni harjoittaa keskivartaloa yksipuolisesti – Kuusi liikettä, joilla saat monipuolisesti vahvat lihakset

Alaselkäkipu voi johtua siitä, että kehoa tukeva psoas-lihas on heikko – Katso kuusi liikettä, joilla pidät kehon sisäfileet kunnossa

Kiinalainen poliisi Mao Weidong pystyy lankuttamaan yli kahdeksan tuntia putkeen – ja nyt hän kertoo, miten sen tekee