Joonas Korpisalo torjui joukkuetoveri Markus Nutivaaran pahan laukauksen ja nauroi puolustajan reaktiolle: ”Näytti siltä, kuin olisi nähnyt aaveen” - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Joonas Korpisalo torjui joukkuetoveri Markus Nutivaaran pahan laukauksen ja nauroi puolustajan reaktiolle: ”Näytti siltä, kuin olisi nähnyt aaveen”

Sivussa ollut maalivahti ei osannut odottaa paluuta NHL:n sykkeeseen.

Joonas Korpisalo torjui voiton Columbukselle. Kuva: Aaron Doster / USA Today Sports

Julkaistu: 25.2. 8:23

Jääkiekon NHL:ssä Columbus Blue Jackets on voittanut Ottawa Senatorsin jatkoajalla lukemin 4–3.

Columbuksen maalilla uurasti noin puolet ottelusta Joonas Korpisalo, jota ei ollut nähty NHL-kaukaloissa sitten joulukuun lopun. Tuolloin hän sai polvivamman ottelussa Chicago Blackhawksia vastaan.

Korpisalo torjui Ottawaa vastaan 14 kertaa. Hänet otettiin kentälle toisen erän puolivälin tienoilla, kun maalivahti Elvis Merzlikins loukkaantui.

Merzlikins sai määrittelemättömän vamman kohtaamisessa Senatorsin Anthony Duclairin kanssa. Latvialainen maalivahti torjui ottelussa 18 laukausta ja päästi kaksi maalia.

Korpisalo kertoi ottelun jälkeen, ettei suunnitellut pelaavansa illan ottelussa ja harmitteli joukkuetoverille sattunutta vammaa.

”Hyppäsin vain mukaan, näin meidän fyssarin näyttävän, että menet sisään. Siinä ei ollut aikaa miettiä”, Korpisalo sanoi.

”Tunsin oloni mukavaksi heti ensimmäisestä laukauksesta. Okei, nyt pelataan taas kiekkoa.”

Korpisalo joutui ottelussa yllättäviinkin torjuntatöihin, kun joukkuetoveri Markus Nutivaaran yritys siirtää kiekko päädyn kautta toiselle puolelle kenttää päätyikin kohti Korpisalon vartioimaa maalia.

Korpisalo reagoi kuitenkin nopeasti ja onnistui pysäyttämään yllättävän vedon kilvellään. Nutivaara sen sijaan vaikutti hieman järkyttyneeltä tilanteen jälkeen.

”Hän näytti siltä, kuin olisi nähnyt aaveen”, Korpisalo nauroi Nutivaaran reaktiota pelin jälkeen toimittaja Jeff Svobodan mukaan.

Ennen NHL-ottelua Korpisalo oli pelannut loukkaantumisensa jälkeen Columbuksen farmijoukkueessa.

Ottelu eteni pitkään tasalukemin ja ratkaisua saatiin odottaa jatkoajalle. Columbuksen ruotsalainen Emil Bemström laukoi maalilta kimmonneen kiekon Senatorsin verkkoon.

Blue Jackets katkaisi ottelussa tappioputkensa. Columbus on itälohkon sijalla seitsemän ja Ottawa on kolmastoista.

Seuraa uutisia tästä aiheesta