Deontay Wilder syyttää raskasta pukuaan tappiosta Tyson Furylle raskaansarjan titteliottelussa - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Deontay Wilder syyttää raskasta pukuaan tappiosta Tyson Furylle raskaansarjan titteliottelussa

Wilder kärsi ensimmäisen tappionsa lauantaina Las Vegasissa.

Deontay Wilder (vas.) sai kyytiä Tyson Furylta.

Deontay Wilder (vas.) sai kyytiä Tyson Furylta. Kuva: STEVE MARCUS / Reuters

Julkaistu: 25.2. 9:08

Nyrkkeilyn raskaan sarjan WBC-liiton maailmanmestaruuden lauantaina Las Vegasissa hävinnyt Yhdysvaltojen Deontay Wilder on keksinyt varsin erikoisen syyn tappiolleen.

Britti Tyson Fury moukaroi Wilderia rajusti ottelun seitsemännessä erässä, ja Wilderin leiri heitti pyyhkeen kehään. Tappio oli Wilderille uran ensimmäinen, ja se otti koville.

Wilder kertoi tiistaina tappion syyksi sen, että hänen jalkansa väsyivät noin 20 kiloa painaneesta puvusta, jota hän käytti astellessaan kehään. Näyttävä asu oli suunniteltu kunnioittamaan Black history month -juhlakuukautta, jota vietetään Yhdysvaltojen tummaihoisen väestön historian ja perinteiden muistamiseksi ja kunnioittamiseksi.

”Hän ei satuttanut minua lainkaan, mutta on yksinkertainen tosiasia, että pukuni oli liian painava”, Wilder kommentoi Yahoo Sportsille.

”Jalkani olivat väsyneet alusta asti, ja kolmannessa erässä ne olivat aivan loppu. Olen kuitenkin soturi, ja ihmiset tietävät sen.”

”Monet sanoivat, että minussa näytti olevan jotain vikana. Jotain olikin, mutta kehässä pitää hämätä monella tavalla, ja yritin tehdä niin. Tiesin, ettei minulla olisi jaloissa tarvittavaa energiaa pukuni takia.”

Wilder sanoo haluavansa uusintaottelun. Hänellä on 30 päivää aikaa ilmoittaa virallisesti käyttävänsä oikeuttaan uusintaan. Ottelu olisi ohjelmassa todennäköisesti aikaisintaan loppuvuodesta.

Kuvituskuva

Kolumni|Raskaansarjan kiistaton mestari toisi hiukan järkeä ammattinyrkkeilyn sekavaan mestaruusvyyhtiin, mutta Joshuan ja Furyn kohtaamisesta ei kannata lyödä vetoa

Tyson Fury teki oudon tempun kesken mestaruusottelun: nuoli Wilderin veristä niskaa

Britti Fury moukaroi Wilderin kahdesti kanveesiin ennen keskeytystä: ”Pakko sanoa, että kuningas on palannut valtaistuimelle”

Seuraa uutisia tästä aiheesta