Mestarinyrkkeilijä Tyson Fury haaveilee jo paluusta karavaanariksi eikä kaipaa vierailua Donald Trumpin luona: ”Vaikka eläisin linnassa, haluaisin aina mennä nukkumaan asuntovaunuun” - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Mestarinyrkkeilijä Tyson Fury haaveilee jo paluusta karavaanariksi eikä kaipaa vierailua Donald Trumpin luona: ”Vaikka eläisin linnassa, haluaisin aina mennä nukkumaan asuntovaunuun”

Nyrkkeilijän promoottori korostaa Furyn hämmästyttävää paluuta.

Tyson Fury saapui tiistaina Yhdysvalloista Manchesterin lentokentälle. Kuva: PHIL NOBLE / reuters

Julkaistu: 25.2. 14:31

Nyrkkeilyn raskaansarjan WBC-liiton tuore mestari Tyson Fury on saanut kutsun sekä Valkoiseen taloon että Vatikaaniin, mutta nyrkkeilijä itse on kiinnostuneempi kiertämään Britanniaa karavaanarina, kertoo Daily Telegraph.

31-vuotias Fury voitti lauantai-iltana mestaruusottelussa Deontay Wilderin kehätuomarin keskeytyksellä seitsemännessä erässä.

Furyn promoottori Frank Warren totesi, että korkean profiilin kutsut kertovat poikkeuksellisesta matkasta, jonka ottelija on matkannut. Muutama vuosi sitten Fury voitti mestaruusottelussa Vladimir Klitškon, jonka jälkeen Fury alkoi kitata olutta 18 tuoppia päivässä ja käyttää kokaiinia sekä ajautui itsemurhan partaalle. Hän nousi pohjalta ja palasi kehään voittajana.

Nyt sekä Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ja paavi kutsuvat nyrkkeilijää vierailulle.

”Se osoittaa, mitä voi tapahtua kahdessa vuodessa. Matka on ollut uskomaton. Hän on kääntänyt ympäri koko elämänsä”, Warren toteaa.

Furylla, jonka arvioidaan ansainneen mestaruusottelusta yli 30 miljoonaa euroa, on hieman toisenlaiset suunnitelmat itselleen, vaimoilleen ja viidelle lapselleen.

”Pidän nyt tauon. Menen kotiin ja otan asuntovaununi jälleen käyttöön. Ehkä kierrämme maata. Sytytämme perinteisen mustalaisleirinuotion. Lapset saavat juosta nuotion ympärillä. En tiedä mitään parempaa vapautta”, Fury totesi.

”Ihmisillä on suuria suunnitelmia [varalleni], mutta en tiedä mitään suurempaa vapauden tunnetta kuin pysäyttää asuntovaunu keskelle ei mitään ja kuunnella puron solinaa tai nuotion räiskettä.”

Fury korosti, että karavaanarin elämä on hänelle elämän ravintoa.

”Vaikka eläisin linnassa, haluaisin aina mennä nukkumaan asuntovaunuun.”

Deontay Wilder syyttää raskasta pukuaan tappiosta Tyson Furylle raskaansarjan titteliottelussa

Kolumni|Raskaansarjan kiistaton mestari toisi hiukan järkeä ammattinyrkkeilyn sekavaan mestaruusvyyhtiin, mutta Joshuan ja Furyn kohtaamisesta ei kannata lyödä vetoa