Naisten jalkapallomaajoukkueen valmennusryhmä rupeaa kehittämään kotimaan pelaajia paremmiksi – ”Pyrimme löytämään kaikille hyvän arjen” - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Naisten jalkapallomaajoukkueen valmennusryhmä rupeaa kehittämään kotimaan pelaajia paremmiksi – ”Pyrimme löytämään kaikille hyvän arjen”

Anna Signeul iloitsi tähtipelaajiensa kuntoutumisesta.

Naisten jalkapallon A-maajoukkueen päävalmentaja Anna Signeul ja fyysinen valmentaja Lasse Lagerblom kertoivat muutoksista maajoukkueessa lehdistötilaisuudessa tiistaina. Kuva: Mikko Stig / LEHTIKUVA

Julkaistu: 25.2. 19:00

Naisten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Anna Signeul saattoi huokaista helpotuksesta äskettäin. Hän sai hyviä uutisia, kun joukkueeseen liittyvät vammoistaan toipuneet tähtipelaajat Linda Sällström ja Adelina Engman. Maajoukkueen pelit jatkuvat maaliskuun alkupuolella pelattavassa Cyprus Cupissa, jossa Signeul voi antaa pelikuntoon päässeille enemmän peliaikaa kuin mitä he ovat seurajoukkueissaan saaneet hiljattain.

”Meillä on ollut talven aikana loukkaantumisongelmia. Nyt kaikkien pitäisi olla kunnossa”, Signeul sanoi.

Suomi kohtaa Kyproksella 5. maaliskuuta Tšekin, 8. päivä Thaimaan ja 11. päivä Slovakian.

”Cyprus Cup on nyt tärkeämpi kuin se on ollut aiemmin. Meillä ei ole enää tammikuussa kansainvälisiä ottelupäiviä naisten jalkapallossa, kun kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa poisti ne. Saamme enintään pelata kolme ottelua alkuvuonna”, Signeul sanoi.

Signeul oli joutunut sietämään muutoksia maajoukkueessa riittämiin ilman loukkaantumisiakin. Apuvalmentaja Maiju Ruotsalainen siirtyi tammikuussa Ruotsiin Uumajaan valmentamaan, joten valmennusryhmään tuli pakosta muutoksia.

Lars Mosander on Signeulin uusi apuvalmentaja. Mosander vastasi aiemmin vastustajien tarkkailusta, mitä tekee vastedes Kimmo Lipponen. Fysioterapeutti Lasse Lagerblomista tehtiin fyysinen valmentaja, joka osallistuu myös Naisten liigan pelaajien kehitystyöhön.

”Tällaista tapahtuu jalkapallossa. Ei ole tietenkään koskaan hyväksi, että muutoksia tulee kesken karsintojen”, Signeul sanoi tiistaina Palloliiton lehdistötilaisuudessa.

Signeul sanoi olevansa kuitenkin muutoksista lopulta innoissaan. Hän oli myös tyytyväinen siihen, että Lagerblom pystyy uudessa roolissaan auttamaan Suomessa pelaavia maajoukkuepelaajia.

”Jotta voimme nostaa kotimaisten pelaajiemme tasoa ja jotta he voisivat kilpailla ulkomailla pelaavien pelaajien kanssa, on tärkeätä, että minä ja valmennusryhmäni tuemme Naisten liigan pelaajia.”

Lagerblomin mukaan syy hänen työnkuvansa muutokseen on se, että Suomesta pitäisi löytyä enemmän pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan kansainvälisten otteluiden vaatimustasolla. Lagerblom tekee yhteistyötä kotimaisten seurojen kanssa pelaajien kehitystyössä.

”Pyrimme löytämään kaikille hyvän arjen. Jos joukkue tai seura tarvitsee apua, olen heidän käytettävissä, jotta saisimme kauttaaltaan nostettua pelaajien tasoa.”

Lagerblomin mukaan maajoukkueryhmässä mukana olevien suomalaisseurojen pelaajien harjoittelua ja kuormitusta pitäisi saada lähemmäs kansainvälistä tasoa.

”Englannin Superliigassa tai Ruotsin Damallsvenskanissa peli on tempoltaan nopeampaa. Kaikki tapahtuu nopeammin, mikä vaatii fysiikalta enemmän. En ota taitotasoon kantaa. Ympäristö on kovempi, ja niissä liigoissa on kovempikuntoisia pelaajia. Naisten liigassa olemme jäljessä siinä, miten pystymme tekemään täysivauhtisesti asioita ja miten saisimme nostettua pelin tempoa.”

Naisten maajoukkueen EM-karsinnat jatkuvat 10. huhtikuuta Vaasassa pelattavassa kotiottelussa Portugalia vastaan.

A-maajoukkue Cyprus Cupiin

Maalivahdit: Tinja-Riikka Korpela (Everton FC), Paula Myllyoja (Pink Bari), Anna Tamminen (Åland United).

Puolustajat: Anna Westerlund (Åland United), Natalia Kuikka (Göteborg FC), Anna Auvinen (Inter Milan), Tuija Hyyrynen (Juventus FC), Emma Koivisto (Göteborg FC), Elli Pikkujämsä (KIF Örebro).

Keskikenttä: Adelina Engman (Chelsea FC), Ria Öling (Växjö DFF), Olga Ahtinen (Linköpings FC), Emmi Alanen (Växjö DFF), Nora Heroum (AC Milan), Julia Tunturi (Eskilstuna United), Iina Salmi (AFC Ajax).

Hyökkäys: Linda Sällström (Paris FC), Juliette Kemppi (London City Lionesses), Kaisa Collin (Eskilstuna United), Sanni Franssi (Fortuna Hjørring), Heidi Kollanen (KIF Örebro).

Seuraa uutisia tästä aiheesta