Jokerit kyykkäsi taas, nyt oli Torpedon vuoro antaa vauhtia alamäelle - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Jokerit kyykkäsi taas, nyt oli Torpedon vuoro antaa vauhtia alamäelle

Ottelun kaikki maalit tehtiin avauserässä 12 minuutissa.

Jokerien Petri Kontiola yritti ohittaa Torpedon Charles Genowayn ja päästä kiekkoon käsiksi. Kuva: Mikko Taipale / Jokerit

Julkaistu: 25.2. 20:20, Päivitetty 25.2. 22:04

Jokerien runkosarjan päätös jääkiekkoliiga KHL:ssä kallistui lievästi vinoon, kun joukkue hävisi viidestä viimeisestä ottelustaan kolme.

Tappioon päättyi myös viimeinen runkosarjaottelu Torpedoa vastaan, kun isännät löivät Nižni Novgorodissa vauhdikkaasti ottelun nippuun maalein 3–1.

Torpedolle ottelu oli erittäin tärkeä, kun joukkue varmisti läntisen konferenssin viimeisen pudotuspelipaikan.

Ottelu ehti vanhentua ensimmäisessä erässä vain 12 minuuttia, kun Torpedo johti 3–1 ja se riitti takaamaan johdon, joka kesti.

Jordan Schroeder huijui kohti Jokerien maalia ja teki avausmaalin ajassa 8.14. Vain 11 sekuntia myöhemmin Ty Rattie ohitteli Jokerien puolustajia ja nosti rystyltä 2–0.

Vaikka Nicklas Jensen laukoi suoraan Petri Kontiolan aloitusvoiton jälkeen kavennuksen, napautti Torpedo pian perään. Kirill Urakov sai vuoron tehdä kotijoukkueen kolmannen.

Jokeri-pakki Viktor Lööv oli aina siellä missä tapahtui, kun maaleja ropisi.

Jokerit lepuutti kapteeni Peter Reginiä ja KHL:n ykköspuolustajaa Mikko Lehtosta. Sivussa olivat myös puolustaja Sami Lepistö ja hyökkääjä Saku Mäenalanen, mutta huolestuttavinta oli, että maalivahti Janis Kalnins oli taas poissa kokoonpanosta.

Antti Niemellä on kiistattomat saavutuksensa NHL-vahtina, mutta Jokerit tarvitsisi laadukkaamman torjujan pudotuspeleissä. SKA:ta vastaan Niemi päästi helppoja maaleja, mutta Torpedo-pelissä Jokerien pakit sakkailivat.

Melko hyvin sujuneeseen runkosarjaan tuli laahaava loppu, eikä se tiedä hyvää pudotuspelejä ajatellen.

Jokerit aloittaa pudotuspelit kotiottelulla sunnuntaina.

Oikaisu: Jokerit on hävinnyt runkosarjan viidestä viimeisestä ottelustaan kolme eikä neljä kuten jutussa aikaisemmin luki.

Seuraa uutisia tästä aiheesta