HIFK:n Otto Paajanen kaikessa mukana, kun huippujännittävä rankkarikisa ratkesi - Urheilu | HS.fi
Urheilu

HIFK:n Otto Paajanen kaikessa mukana, kun huippujännittävä rankkarikisa ratkesi

HIFK haki voiton Tapparasta viime hetken tasoituksella ja voittomaalikisan viemisellä.

Kuvituskuva
Julkaistu: 25.2. 21:31

Helsingin IFK otti kauden kenties makeimman voiton, kun se kaatoi Tapparan 3–2 Otto Paajasen voittolaukauskisassa tekemällä maalilla.

Tapparan piti kaapia Hakametsässä täysi kolmen pisteen potti ja pitkään se siltä näyttikin. Kotijoukkue johti 2–1, kunnes IFK:n kapteeni Jere Sallinen tasoitti kaksi sekuntia ennen loppua.

IFK:n voitto tarkoittaa, että se lujutti asemaansa Liigan kuuden joukossa ja tavoittelee jopa parempaa lähtöruutua pudotuspeleihin.

Jatkoaikaa mentiin viisi minuuttia päästä päähän, mutta paras osio oli edessä. Voittomaalikisassa tarvittiin 21 yritystä, kunnes Paajanen ratkaisi harhauttamalla Tapparan maalivahdin Michael Garteigin sivuun ja nostamalla kiekon kehikon kattoon.

Tappara ehti johtaa voittomaalikisaakin lyhyen hetken Tyler Morleyn maalilla, mutta Joonas Lyytinen tasoitti neljännessä parissa. Sen jälkeen meni peräti 13 yritystä peräkkäin joko päin Garteigia tai IFK:n maalivahtia Atte Engreniä. Ja mahtui sekaan myös hukattuja kiekkoja ja upeita torjuntoja.

Paajanen ratkaisi ottelun, mutta hän oli ratkaisemassa tasapeliä varsinaisella peliajalla syöttämällä IFK:n molemmat maalit. Hyvä paluu kaukaloon sentteriltä, joka otti vauhtia nelosketjun keskeltä.

Kippari Jere Sallisen tekemä tasoitus 2–2:een oli kuin palkinto kolmannen erän vimmatusta takaa-ajosta. Stadilaiset luistelivat ja hyökkäsivät ja Tappara sulkeutui passiiviseen kuoreen.

Tapparan passivisuudella oli nyt hintansa. Se saattoi menettää lopullisesti mahdollisuutensa ajaa Kärpät kiinni runkosarjan voittokisassa. Se oli myös kuin varoitus pudotuspelejä ajatellen, että ottelut pitää pelata viimeiseen sekuntiin.

Yhtä vahvasti Sallisen maali antoi vahvan itseluottamusruiskeen IFK:lle. Kiri oli kova ja se kannatti.

Tappara on aina ollut vaikea vastus Helsingin IFK:lle jääkiekkoliigassa, mutta ehkä umpijää alkoi vähän sulaa tämän jälkeen.

Joukkueet kohtasivat Liigan runkosarjassa neljä kertaa ja eikä tuohon mahtunut yhtään kotivoittoa. Tapparan saama yksi piste tiistain ottelusta oli ainoa kotijoukkueen saama pinna klassikkojoukkueiden kohtaamisissa.

Pieni onni seurasi Tapparaa siinä vaiheessa, kun Olavi Vauhkonen ohjasi puolustaja Ben Bloodin laukauksen maaliin ja joukkue siirtyi 2–1-johtoon toisessa erässä.

Sitä ennen IFK Teemu Turunen oli pystynyt tasoittamaan Niko Ojamäen tekemän Tapparan johtomaalin jälkeen.

Tappara ajaa tiukasti Kärppia takaa Liigan kärjessä, mutta oululaisten etumatka taitaa olla liian iso. Piste-ero kutistui vain yhdellä ja on nyt kuusi, kun Tapparalla on kuusi ottelua jäljellä. Kärppien etuna on kaksi rästissä olevaa ottelua eikä Kärpät yleensä häviä ainakaan kahta ottelua peräkkäin.

Seuraa uutisia tästä aiheesta