Ruusuvuori kävi tiputuksessa, jää pois Davis Cup -maaottelusta Meksikoa vastaan - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Ruusuvuori kävi tiputuksessa, jää pois Davis Cup -maaottelusta Meksikoa vastaan

Kapteeni Nieminen on lisätty myös pelaajalistaan varotoimenpiteensä.

Jarkko Nieminen (oik.) on lisätty pelaajalistaan Davis Cupissa, kun Emil Ruusuvuori jää pois maaottelusta.

Jarkko Nieminen (oik.) on lisätty pelaajalistaan Davis Cupissa, kun Emil Ruusuvuori jää pois maaottelusta. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Julkaistu: 25.2. 21:48

Suomalaistenniksen kaksinpeliykkönen Emil Ruusuvuori, 20, on sivussa, kun Suomi kohtaa tärkeässä Davis cup -ottelussa Meksikon vieraskentällä 6.–7. maaliskuuta. Mukana Meksikossa ovat Henri Kontinen, Patrik Niklas-Salminen, Harri Heliövaara, Otto Virtanen ja pelaaja-kapteeni Jarkko Nieminen.

Ruusuvuoren pitävät poissa vatsavaivat, jotka veivät hänet tiputukseen asti.

”Tämä on suuri pettymys, sillä maajoukkue-edustukset ovat aina tärkeä ja kunnia asia. Olen tällä hetkellä antibioottikuurilla, ja katsomme rauhassa, milloin olen taas pelikunnossa. Meksikon olosuhteet korkealla vuoristossa ovat niin vaativat, ettei ole järkeä lähteä riskeeraamaan terveyttä sinne”, Ruusuvuori kertoi tiedotteessa.

Ottelun voittaja säilyttää paikkansa Davis cupin I-ryhmässä ja tappion kokenut joutuu hakemaan vauhtia alempaa. Tärkeää peliä varten myös maajoukkuekapteeni Nieminen, 38, on tarvittaessa käytettävissä.

”Minun ei ole tarkoitus pelata, mutta varasuunnitelmia tulee olla, ja tämä on sellainen. Kokoonpanoa on mahdollista vaihtaa tuntia ennen arvontaa 1–2 pelaajan verran”, Nieminen kertoi.