Patrik Laineella juhlapeli, ja niin juhlitaan myös venäläistähti Ovetškinin 700 maaliakin - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Patrik Laineella juhlapeli, ja niin juhlitaan myös venäläistähti Ovetškinin 700 maaliakin

Suomalaishyökkääjä saa täyteen 300 runkosarjapeliä NHL:ssä.

Patrik Laine saa Washingtonia vastaan täyteen 300 NHL-ottelua. Kuva: Timothy T Ludwig / Getty Images

Julkaistu: 25.2. 21:59

Winnipeg Jets ja suomalaistähtensä Patrik Laine pääsevät juhlien makuun, kun Jets kohtaa vierasjäällä Washington Capitalsin yöllä Suomen aikaa pelattavassa NHL-jääkiekkoliigan ottelussa.

Laine kirjaa ottelussa tililleen uran 300. NHL-runkosarjapelin, ja Capitals huomioi peliä ennen venäläissinkonsa Aleksandr Ovetškinin viikonloppuna tekemää uran 700. NHL-maalia.

”300, näinkö on? En tiennytkään. Aika nopeasti tuli, ei tunnu siltä että olisin pelannut 300”, Laine totesi omasta rajapyykistään Jetsin Twitter-tilin videolla.

Laineelta tiedusteltiin, miltä 300 pelin ura on maistunut.

”No, välillä on ollut vaikeuksia mutta niinhän se menee. Kokonaisuutena olen aika tyytyväinen”, hän sanoi.

Ovetškin-juhlallisuuksista Laine toivoi ripeää, virnuillen, että ”toivottavasti ei tarvitse olla jäällä pitkään”. Ovetškinille kuuluu kuitenkin kunniaa kovaan tasalukuun yltämisestä, vasta kahdeksantena NHL-pelaajana kautta aikain.

”Uskomaton suoritus. Hän on yksi parhaista maalintekijöistä ikinä. Siistiä olla täällä (juhlapelissä) ja pelata häntä vastaan, tästä tulee hauska ilta”, Laine sanoi.

Tietenkin suomalaistykiltä kyseltiin, miltäköhän tuntuisi päästä 700 maaliin?

”Ei hajuakaan, olen jotain 570 jäljessä siitä”, tarkalleen ottaen 564 maalin päässä seitsemästäsadasta oleva Laine kuittasi.

”Mutta kivaltahan se varmasti tuntuu. Sen tiedän ihan varmasti, että hän (Ovetškin) on tuuletellut maalia monen monta kertaa. Mutta joo, kysykää tuota joltain”, joka on lähempänä tuota 700:aa maalia.

Otteluun tuo oman lisäannoksensa, että ennen NHL-uraa ja sen aikanakin Laineen esikuva pelaajana on ollut juuri Ovetškin. Onpa heitä ja heidän laukaustaan usein verrattukin keskenään.

Seuraa uutisia tästä aiheesta