Sebastian Aho jatkoi hurjaa pisteputkeaan, Dallasin Roope Hintzille tehot 1+2 - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Sebastian Aho jatkoi hurjaa pisteputkeaan, Dallasin Roope Hintzille tehot 1+2

Kahden puolustajan ahdistama Hintz taiteili kiekon rystyltä verkkoon.

Sebastian Aho juhli joukkuekavereidensa kanssa tekemäänsä maalia tiistai-iltana. Kuva: Grant Halverson / AFP

Julkaistu: 26.2. 7:21

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho jatkoi jo 13 ottelun mittaiseksi venynyttä pisteputkeaan jääkiekon NHL:ssä. Aho teki toisessa erässä Carolinan ainoa maalin, joka ei millään muotoa riittänyt pidättelemään hyvässä vedossa ollutta Dallas Starsia.

Erityisesti Dallasin suomalaishyökkääjä Roope Hintz oli pidättelemättömässä vauhdissa. Hintz teki yhden maalin ja syötti kaksi, mikä oikeutti tehopisteisiin 1+2=3.

Hintz sai ensimmäisessä erässä syötön hieman ennen siniviivaa ja pujottautui hyökkäysalueella kahden puolustajan välistä maalille. Hän nosti kiekon hienon luistelun päätteeksi rystyltä maaliin. Osuma oli Hintzille kauden 18:s.

Länsilohkon toiseksi noussut Dallas vei voiton itälohkon 8. sijalla olevasta Carolinasta luvuin 4–1. Anton Hudobin huhki Dallasin maalilla 40 torjuntaa.

Carolinaan vastikään Ahon ja Teuvo Teräväisen seuraksi siirretty Sami Vatanen ei vielä päässyt jalkavammansa takia kaukaloon.

Bostonin kotivoittojen putki katkesi, kun joukkue hävisi Calgary Flamesille 5–2. Boston oli voittanut kotonaan seitsemän ottelua peräkkäin.

Calgaryn pelaajista Mikael Backlund ja Sean Monahan tekivät kaksi maalia mieheen. Tuukka Rask torjui Bostonin maalilla 26 kertaa.

Boston johtaa itälohkoa, Calgary on länsilohkossa seitsemäntenä. Flamesilla on viimeisestä viidestä ottelusta tilillään kolme voittoa ja kaksi tappiota.

Patrik Laineelle tuli täyteen 300 NHL:n runkosarjapeliä, kun Winnipeg Jets pelasi Washingtonissa Capitalsia vastaan. Laine jäi ilman tehomerkintöjä ottelussa, joka päättyi voittolaukauskisan jälkeen kotijoukkueen 4–3-voittoon.

Ottelu oli Ilja Kovaltšukille ensimmäinen Washingtonin paidassa, ja hän jäi Laineen tavoin ilman tilastomerkintöjä. Kovaltšuk siirtyi Washingtoniin Montrealista.

Toinen venäläistähti Aleksandr Ovetškin teki Washingtonin ensimmäisen maalin, kun ottelua oli pelattu vajaat kaksi minuuttia. Osuma oli samalla Ovetshkinin 701. NHL-maali.

Washington johti ottelua kahden erän jälkeen 3–1, mutta Winnipeg tuli tasoihin Kyle Connorin ja Mark Sheifelen maaleilla. Ovetškin ampui voittolaukauskisan ratkaisseen osuman.

Seuraa uutisia tästä aiheesta