Bayernin Serge Gnabry iskee aina Lontoossa: jo kuusi maalia tällä kaudella Mestarien liigassa – somessa pelaajalta jäätävä kuitti - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Bayernin Serge Gnabry iskee aina Lontoossa: jo kuusi maalia tällä kaudella Mestarien liigassa – somessa pelaajalta jäätävä kuitti

Bayern voitti Chelsean 3–0, ja Napoli–Barcelona päättyi tasatulokseen.

Serge Gnabry juhli toista maaliaan tiistai-iltana. Kuva: TOBY MELVILLE / reuters

Julkaistu: 26.2. 8:10, Päivitetty 26.2. 10:15

Bayern Münchenin 24-vuotiaasta Serge Gnabrysta on tullut lontoolaisjoukkueiden painajainen tämän vuoden Mestarien liigassa. Gnabry iski tiistai-iltana kaksi maalia Chelsean verkkoon, kun Bayern haki pudotuspelien ensimmäisestä osaottelusta 3–0-vierasvoiton.

Lohkovaiheessa Gnabry rokotti toista lontoolaisjoukkuetta Tottenhamia vielä rajummin. Hän teki neljä maalia pohjoislontoolaisten verkkoon, kun Bayern otti 7–2-murskavoiton.

Tuolloin Gnabry twiittasi, että ”Pohjois-Lontoo on punainen”. Nyt hän twiittasi: ”Lontoo yhä punainen...”

Twiiteillään Gnabry viittaa siihen, että hän pelasi Arsenalissa, Pohjois-Lontoon ”punaisella puolella”, vuosina 2011–2016 ja myös Bayern pelaa punaisissa pelipaidoissa. Arsenalissa nuoren Gnabryn peliaika jäi vähiin.

”Minulla on paljon ystäviä täällä. Useat heistä oli katsomossa ja he antoivat minulle voimaa”, Gnabry sanoi ottelun jälkeen BT Sportin haastattelussa.

Gnabry uskoo, että kolmen maalin edun pitäisi antaa itsevarmuutta toiseen osaotteluun, joka pelataan 18. marraskuuta Münchenissä.

”Toiseen osaotteluun on kuitenkin valmistauduttava huolella. Näimme viime kaudella Liverpoolin lyövän Barcelonan [Barcelona voitti ensimmäisen osan 3–0].”

Bayernilla on myös ikäviä muistoja Chelsea-ottelusta kotikentällään: Chelsea voitti Bayernin Mestarien liigan finaalissa vuonna 2012 Allianz-areenalla.

Bayernin kolmannen maalin teki Robert Lewandowski. Hänestä tuli ensimmäinen Bayernin pelaaja, joka on tehnyt maalin kuudessa peräkkäisessä Mestarien liigan ottelussa. Lewandowski on tehnyt tällä kaudella jo 39 maalia, kun mukaan lasketaan myös Bundesliigan ja Saksan cupin ottelut.

Tiistai-illan toisessa Mestarien liigan pudotuspelien ottelussa Napoli ja FC Barcelona päätyivät 1–1-tasatulokseen.

Napolin Dries Martens vei kotijoukkueen johtoon ensimmäisellä puoliajalla. Se oli Martensin 121. maali Napolin paidassa ja hän sivusi Kiinaan siirtyneen Marek Hamsikin seuraennätystä.

Barcelonan Antoine Griezmann teki tasoitusmaalin 57. minuutilla.

Aivan ottelun loppuhetkillä Barcelonan Artturo Vidal otti pikavauhtia kaksi varoitusta ja ajettiin ulos kentältä 89. minuutilla.

Napolin päävalmentaja Gennadi Gattuso pettyi lopputulokseen.

”He [Barcelona] tuskin raapaisivat meitä, heillä ei juuri ollut laukaustakaan maalia kohti. He olisivat voineet olla täällä koko illan eivätkä olisi tehneet maalia, mutta koimme takaiskun yhdestä ainoasta virheestämme. He eivät satuttaneet meitä, tuskin kutittivatkaan”, Gattuso vuodatti Italian Skysportsille.