Salibandyn liigapelaaja kyseenalaisti ”käsi teipattuna yhteen suuntaan” viheltäneiden tuomarien puolueettomuuden ja sai pelikieltoa - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Salibandyn liigapelaaja kyseenalaisti ”käsi teipattuna yhteen suuntaan” viheltäneiden tuomarien puolueettomuuden ja sai pelikieltoa

OLS:ää edustava Niko Kvist sai yhden ottelun pelikiellon. Seura ei aio valittaa tuomiosta, vaan laski jo asiasta leikkiä sosiaalisessa mediassa.

Julkaistu: 26.2. 14:56

Miesten Salibandyliigassa pelaavaa OLS:ää edustava Niko Kvist sai yhden ottelun pelikiellon, kun hän kommentoi erotuomaritoimintaa lauantaina pelatun OLS–EräViikingit-ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

”Oltiin aika eri mieltä linjasta tuossa pitkin peliä, tuntuu että oli käsi teipattu yhteen suuntaan”, Kvist muun muassa sanoi Salibandyliiton mukaan.

Kurinpitäjän mukaan erotuomaritoiminnan arvosteleminen urheilussa kuuluu lähtökohtaisesti sananvapauden piiriin. Arvostelu on hyväksyttävää, kun se on luonteeltaan asiallista eikä siinä kajota erotuomarin henkilöön tai sillä ei muutoin ole loukkaamistarkoitusta.

Erotuomarin puolueettomuuden kyseenalaistaminen on kuitenkin loukkaavaa käyttäytymistä.

OLS kertoi Facebook-sivuillaan, ettei seura aio valittaa tuomiosta. Seuran mukaan pelikiellon lisäksi sille koitui maksettavaksi 100 euron sakko.

”Siihen katkeaa Kvistin peliputki, sillä emme aio valittaa päätöksestä. Täytyy jättää Kvistille nälkää jatkaa uraa, ettei 100 tehopistettä ehdi täyttyä tällä kaudella. Sata täyteen olisi vaatinut päätösottelussa vain kuuden tehopisteen iltaa”, OLS:n Facebook-sivuilla kirjoitettiin.

Kvist on tehnyt tällä kaudella kahdeksan liigapistettä, joten mahdollisuus kuuden tekemiseen kauden päätösottelussa jää arvailujen varaan.

Seuraa uutisia tästä aiheesta