Espoolaisseurojen fuusio tekee Kiekko-Espoo ry:stä Suomen suurimman jääurheiluseuran - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Espoolaisseurojen fuusio tekee Kiekko-Espoo ry:stä Suomen suurimman jääurheiluseuran

Espoolaiset jääkiekon ja ringeten edustusjoukkueet pelaavat vastedes Kiekko-Espoon nimellä.

Keväällä 2019 Annina Rajahuhta kiekkoili Bluesin paidassa, mutta ensi kaudella espoolaiset edustusjoukkueet pelaavat Kiekko-Espoon logo rinnassaan. Kuva: Riku Laukkanen

Julkaistu: 26.2. 18:50

Espoossa on syntynyt keskiviikkona suomalaisen jääurheilun jättiläinen. Blues Juniors, Espoon Kiekkoseura ja Espoon Palloseuran Jääkiekko ovat päättäneet siirtää toimintonsa ja varansa Kiekko-Espoo ry:n alle 1. toukokuuta alkaen. Seurojen yhteisen tiedotteen mukaan Kiekko-Espoo ry:stä tulee näin ollen Suomen suurin jääurheiluun erikoistunut seura. Seuralla on fuusion jälkeen yhteensä 3 000 harrastajaa.

Kiekko-Espoo ry omistaa valtaosan Kiekko-Espoo oy:stä, joka hallinnoi miesten edustusjääkiekkoilua.

Seurat olivat selvittäneet syksystä 2019 lähtien uutta rakennetta espoolaiseen jääkiekkoon ja ringetteen. Seurojen ajatuksena oli löytää paras mahdollinen pelaajapolku lajien harrastajille alkeisryhmistä edustusjoukkueisiin.

Kiekko-Espoo ry:ssä on fuusion jälkeen kolme lajiryhmää: ringette, tyttökiekko ja poikakiekko sekä kuusi alajaosta. Poikakiekossa säilytetään G-D1-ikäluokissa sekä C-A-tasoilla muilla kuin edustusjoukkueissa paikalliset identiteeti (Blues, EKS ja EPS). Fuusioseuran edustusjoukkueet pelaavat Kiekko-Espoon nimellä.

Seuraa uutisia tästä aiheesta