Kriisiseura Manchester City teki historiaa kaatamalla Realin Madridissa: ”Tämä oli vasta ensimmäinen askel” - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Kriisiseura Manchester City teki historiaa kaatamalla Realin Madridissa: ”Tämä oli vasta ensimmäinen askel”

Realin kapteeni Sergio Ramos sai punaisen kortin.

Cityn kapteeni Kevin De Bruyne laukoi pallon tarkasti alakulmaan rangaistuspotkulla. Kuva: SERGIO PEREZ / Reuters

Julkaistu: 27.2. 7:57, Päivitetty 27.2. 8:08

Englantilaista jalkapallon suurseuraa Manchester Cityä uhkaa sulkeminen Euroopan kentiltä ensi kaudella, mutta sitä ennen City pani tuulemaan Madridissa.

City haki jalkapallon Mestarien liigassa vierasvoiton 2–1, joka loksahti yhdellä kertaa historian lehdille. ManCityn voitto Real Madridista on vasta kolmas kerta, kun englantilaisseura on onnistunut kukistamaan Realin Santiago Bernabéulla.

Ennen Cityä tempussa ovat onnistuneet vain Arsenal 2006 ja Liverpool vuonna 2009.

Ottelu oli tiukka ja Realin käsissä melkein loppuun asti, kunnes 12 viimeisen minuutin aikana Gabriel Jesus ja Kevin De Bruyne niittasivat kaksi maalia. De Bruynen rankkari sinetöi Cityn ensimmäisen voiton Real Madridista kautta aikojen.

”Tämä on vasta ensimmäinen puoliaika, ei vielä kolme pistettä”, Cityn manageri Pep Guardiola muistutti Reutersille. ”Jos on joku joukkue, joka pääsee tästä tilanteesta yli, se on juuri Real, mutta kyllä tämä oli hyvä tulos.”

”Olen ylpeä tästä tietenkin, mutta tämä oli vasta ensimmäinen askel. Vielä on toinen osaottelu tulossa eikä se oli ohi”, Guardiola purki ajatuksiaan. ”Pysytään rauhallisina, mutta nautitaan tästä hetkestä.”

Guardiola yllätti jo ennen ottelua. Hän jätti vaihtoon nimekkään nelikon, kun Raheem Sterling, Sergio Agüero, David Silva ja Fernandinho eivät mahtuneet avaukseen.

Vain kaksi viikkoa ennen jättiyllätystä tuli tieto, että City suljetaan Mestarien liigasta kahdeksi seuraavaksi kaudeksi, kun se ei ole noudattanut Uefan reilun pelin sääntöjä käyttäessään taloutensa pyörittämisessä.

Real Madrid pääsi johtoon ottelussa 60. minuutilla, kun Isco viimeisteli vastahyökkäyksestä. Gabriel Jesus pukkasi tasoituksen De Bruynen keskityksestä 78. minuutilla, kunnes De Bruyne teki rankkarista voittomaalin 83. minuutilla.

”En ole tyytyväinen, että pelasimme hyvin ja sitten kymmenen minuuttia ennen loppua muutimme peliämme ja teimme virheitä. Meillä täytyy olla 90 minuutin keskittyminen, varsinkin Cityn kaltaista joukkuetta vastaan”, Realin valmentaja Zinédine Zidane sanoi UEFA:n verkkosivuilla.

”Tiedämme on toinen osa on jäljellä ja nyt tämä on yksinkertaista. Meidän täytyy kohdata City ja voittaa se.”

Toiseen osaotteluun Real Madrid joutuu ilman vakiokapteeniaan, kun Sergio Ramos lensi ulos suoralla punaisella 86. minuutilla.

Jonkinlainen yllätys tuli myös Lyonissa, kun kaupungin ylpeys voitti Juventuksen 1–0.