Jalkapalloprofessorin tehtävä kiinnosti hakijoita ympäri maailmaa - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Jalkapalloprofessorin tehtävä kiinnosti hakijoita ympäri maailmaa

Työelämäprofessuuria haki 13 kiinnostunutta.

Palloliiton Hannu Tihinen yllättyi työelämäprofessuuria hakeneiden korkeaan tasoon.

Palloliiton Hannu Tihinen yllättyi työelämäprofessuuria hakeneiden korkeaan tasoon. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Julkaistu: 27.2. 10:00

Jyväskylän yliopiston jalkapallon työelämäprofessuurin pesti tuntuu kiinnostavan. Hakuaika päättyi ja hakemuksia tuli kolmetoista kuudesta maasta.

Jalkapallon työelämäprofessuuri kuuluu Jyväskylän yliopiston ja Palloliiton yhteisprojektiin, jossa on tarkoitus johtaa tutkimustyötä, joka tähtää jalkapallon ja futsalin kehittämiseen.

”Olemme erittäin tyytyväisiä hakijoiden määrään sekä laatuun. Hakijoiden tieteelliset ja jalkapallon käytännön osaaminen olivat korkeaa tasoa. Löydämme varmasti tehtävään sopivan henkilön hakijoiden joukosta”, liikuntatieteellinen tiedekunnan dekaani Ari Heinonen sanoi tiedotteessa.

Tehtävään kuuluu myös Palloliiton koulutus- ja valmennustoiminnan kehittäminen. Lisäksi pakettiin sisältyy tutkimus- ja kehittämistoimintojen koordinointia.

”Odotukset olivat toki korkealla ennakkoon, mutta hakijoiden korkea taso kokonaisuutena ja laaja kansainvälinen kiinnostus ilahduttivat silti”, Palloliiton urheilutoimenjohtaja Hannu Tihinen sanoi.

Tehtävään valittu työskentelee Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa ja hänen olisi määrä aloittaa toukokuun alussa tänä vuonna.