Naisten jalkapalloliiga on nyt Kansallinen liiga - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Naisten jalkapalloliiga on nyt Kansallinen liiga

Palloliiton päätös pudottaa sukupuoleen viittaava etuliite sarjan nimestä on maailmanlaajuisestikin harvinaislaatuinen.

Julkaistu: 27.2. 10:08

Naisten jalkapalloliiga on saanut uuden nimen.

Palloliitto on pudottanut uudesta nimestä sukupuoleen viittaavaan etuliitteen pois ja sarjan uusi nimi on alkavalla kaudella Kansallinen liiga.

Palloliitto haluaa romuttaa puhetavan naisurheilusta sekä jalkapallosta ja naisjalkapallosta. Palloliiton mukaan päätös pudottaa etuliite sarjan nimestä on maailmanlaajuisestikin harvinaislaatuinen.

Maailmalla sukupuoleen viittaavat etuliitteet pääsarjojen nimissä ovat tavallisia. Esimerkiksi Ruotsissa naisten pääsarja on Damallsvenskan, Englannissa Women’s Super League ja Saksassa Frauen-Bundesliga.

Palloliiton puheenjohtajan Ari Lahden mukaan viimeistään viime kesän naisten MM-kisat todistivat, ettei jalkapalloa katsota sukupuolen vuoksi.

”Sitä katsotaan siksi, että ottelut ovat viihdyttäviä ja pelaajat huippu-urheilijoita niin teknisesti kuin taktisestikin. Siksi naisten jalkapalloa tulisi kohdella samanarvoisesti miesten jalkapallon kanssa”, Lahti toteaa Palloliiton tiedotteessa.

Palloliiton kehityspäällikön Heidi Pihlajan mukaan liitto haluaa romuttaa urheilun puhetavan urheilusta ja naisurheilusta ja sitä kautta vahvistaa myös naisten urheilun arvostusta.

”Nimenmuutos voi tuntua pieneltä askeleelta, mutta kyseessä on vahva kannanotto ja identiteetin rakennus, joka symboloi suurempaa muutosta. Uuden nimen ja identiteetin on tarkoitus luotsata kulttuurin muutosta siinä, miten rakennamme samanarvoisempaa urheilumaailmaa ja yhteiskuntaa”, Pihlaja sanoo.

Palloliitto on satsannut naisten jalkapalloiluun muutenkin aiempaa enemmän ja tällä viikolla liiga sai ensimmäisen oman pääsponsorin. Myös sarjan medianäkyvyys paranee, kun Nelosen Ruutu-palvelu näyttää kaikki ottelut.

Helsingin Sanomat ja Nelonen ovat Sanoma-konsernia.

Nelonen näyttää ensi kaudella kaikki naisten jalkapalloliigan ottelut

Naisten jalkapalloliigalle ensimmäistä kertaa oma pääsponsori, mutta ”Subway-liigaa ei ole tulossa”