Yhdysvaltojen suuret masters-turnaukset pysyvät Ruusuvuoren ohjelmassa, koulunpenkillekin pitäisi ehtiä - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Yhdysvaltojen suuret masters-turnaukset pysyvät Ruusuvuoren ohjelmassa, koulunpenkillekin pitäisi ehtiä

Ruusuvuori noussut sille tasolle, että hänen täytyisi osallistua ATP:n yliopistoon.

Emil Ruusuvuori pelasi vahvasti Davis Cupissa viime syksynä Itävaltaa vastaan. Kuva: Mikko Stig

Julkaistu: 27.2. 11:59

Tennistähtiin kurkottavan Emil Ruusuvuoren, 20, pelaaminen Davis Cupissa peruuntui Dubaissa saatujen vatsavaivojen takia, mutta Yhdysvaltojen suuret masters-turnaukset pysyvät ohjelmassa.

Ensin pelataan Kaliforniassa Indian Wellsin masters 12. maaliskuuta alkaen ja karsinnat siihen ovat pari päivää ennen.

Ruusuvuori on ilmoittautunut turnaukseen, mutta tämän kisan yllä leijuu pieni kysymysmerkki.

”Tiedämme viikon lopulla, pystyykö Emil aloittamaan harjoitukset maanantaina. Jos saamme täyden viikon harjoittelua, on järkeä tilata lentoliput”, Ruusuvuoren valmentaja Federico Ricci sanoi.

”Osallistumisen ei pitäisi olla ongelma, jos hän on sivussa vain muutaman päivän.”

”Tilanne ei ole niin huono, mutta ei ole myöskään mitään järkeä puskea tällä hetkellä.”

Ruusuvuori voitti Dubain karsinnoissa yhden ottelun ja selviytyi ratkaisevaan kamppailuun pääsarjapaikasta. Ottelu jäi heti alussa kesken edellisen yön vastataudin takia.

Suomi pelaa Davis Cupia Meksikossa ennen Indian Wellsia, mutta se tulee vastaan liian aikaisin.

Indian Wellsin jälkeen pelataan Miamin masters, joka kuuluu samaan kokoluokkaan kuin Kalifornian kisa. Miamin turnauksen alkamispäiväksi on merkitty 23. maaliskuuta. Ruusuvuoren pitäisi karsia molempiin.

”Miami pysyy varmana, kun siihen on kuukausi aikaa”, Ricci sanoi. ”Ja Emilin pitäisi suorittaa ATP:n yliopisto.”

Miamin mastersin alla järjestetään kolmepäiväinen yliopisto uusille pelaajille, jotka ovat ammattilaisten etujärjestön ATP:n uusia jäseniä.

Kun pelaajan ATP-rankkaus nousee kahdensadan joukkoon, on hänellä oikeus ykköskategorian jäsenyyteen, jolloin hänen täytyy käydä kurssitus läpi.

Ruusuvuorella olisi tämä vuosi aikaa käydä ATP:n yliopisto. Miamin turnauksen yhteydessä se kävisi luontevasti, kun toinen mahdollisuus olisi ATP-finaalien aikaan marraskuussa, jolloin Ruusuvuoren kalenterissa ovat joko Talin haastajaturnaus tai nuorten lupausten Next Gen -turnaus.

Pelaajien koulutuksessa keskitytään taitoihin selviytyä ATP-kiertueella. Uusille pelaajille annetaan säästö- ja sijoitusohjeita, mediakoulutusta, sosiaalisen median taitoja ja antidopingvalistusta.

Koulutus järjestetään kahdesti vuodessa ja pelaajan olisi suoritettava kurssi vuoden kuluttua siitä, kun nousee ATP-kategoriassa ykkösluokkaan, johon Ruusuvuori on päässyt.

Jos ei käy ATP:n kutsumaa yliopistoa määräajassa menettää oikeuden jäsenyyden tarjoamiin etuihin.

Seuraa uutisia tästä aiheesta