Vettel testiaamun nopein, Räikkösen tallitoveri tömäytti aitoihin perä edellä - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Vettel testiaamun nopein, Räikkösen tallitoveri tömäytti aitoihin perä edellä

Valtteri Bottas oli lähellä ulosajoa Barcelonan perjantain harjoituksissa, mutta selvisi tilanteesta kuitenkin säikähdyksellä.

Antonio Giovinazzi oli vauhdissa Barcelonan testaissä. Kuva: ALBERT GEA / Reuters

Julkaistu: 27.2. 15:03

Ferrarin Sebastian Vettel kellotti nopeimman ajan formula ykkösten talvitestin toisen päivän aamusessiossa Barcelonassa.

Ajojen soljumista sotki yöllisen sateen tuoma liukkaus, ja punainen lippu keskeytti meiningin kolme kertaa.

Vettelin aika oli 1.16,841, joka oli yli sekunnin nopeampi Ferrarin aiempaa parasta testikierrosta tänä vuonna. Nopeinta kierrosta edelsi Vettelillä ulosajo, ja radalle roiskunut sora teki tauon ajoihin.

Sitä ennen punaista lippua oli heiluteltu Red Bullin Max Verstappenin pyörähdettyä soralle ja Alfa Romeon Antonio Giovinazzin spinnattua liukkaan kanttikiven myötä hiekalle ja lopulta reuna-aitoihin takasiipi edellä. Giovinazzi sai autonsa kuitenkin varikolle ja pääsi vielä ajamaankin sessiossa.

Mercedeksen Valtteri Bottas oli session varhaisvaiheessa tuloslistan kärjessä, mutta lopulta hänen nopein kierroksensa riitti kuudenteen sijaan. Bottas oli lähellä ulosajoa samassa mutkassa kuin Vettel, mutta selvisi tilanteesta kuitenkin säikähdyksellä.

Bottas ajoi 47 kierrosta, ja häntä enemmän kiersi vain 49 kierrosta taittanut Vettel.

Ajot jatkuvat tänään iltapäivän sessiolla. Mercedeksen ratissa Bottaksen korvaa Lewis Hamilton. Alfa Romeon Kimi Räikkönen ei aja tänään.