Moukarinheittäjä valehteli poissaolostaan dopingtestistä ja tunnusti virheensä, mutta valituslautakunta rankaisi valehtelusta pitkällä kilpailukiellolla - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Moukarinheittäjä valehteli poissaolostaan dopingtestistä ja tunnusti virheensä, mutta valituslautakunta rankaisi valehtelusta pitkällä kilpailukiellolla

Brittiläinen yleisurheilija Mark Dry valehteli olinpaikastaan dopingtestaajien käynnin aikana ja maksaa siitä kovan hinnan.

Julkaistu: 27.2. 17:31

Brittiläinen moukarinheittäjä Mark Dry on saanut neljän vuoden kilpailukiellon kaikesta urheilusta dopingsääntöjen rikkomisen takia.

Britannian antidopingtoimiston mukaan dopingtestaajat aikoivat testata yleisurheilijan tämän kotona lokakuussa 2018. Antidopingtoimiston mukaan yleisurheilija oli antanut väärää tietoa siitä, miksi hän ei ollut kotonaan testikäynnin aikana.

Dry, 31, myönsi kansalliselle antidopingkomitealle kuulemistilaisuudessa viime lokakuussa, että hän oli virheellisesti väittänyt lähteneensä kalastamaan testipäivänä.

Komitea hylkäsi syytökset Dryta kohtaan, mutta antidopingtoimisto valitti komitean riippumattomalle valituslautakunnalle, joka totesi Dryn aikoneen huijata dopingkontrollia. Valituslautakunta antoi kilpailukiellon.

”Tapaus on selvä esimerkki siitä, että urheilijoiden pitää olla rehellisiä antidopingjärjestelmässä ja mikä on riskinä, jos he eivät ole”, Britannian antidopingtoimiston lakijohtaja Stacey Cross sanoi tiedotteessa.

Dry voitti pronssimitalit Skotlannille Kansainyhteisön kisoissa vuosina 2014 ja 2018. Hänen kilpailukieltonsa päättyy syyskuussa 2023.

Dry kertoi Twitterissä turhautumisestaan. ”Olen erittäin pettynyt ja murtunut päätöksestä”, Dry sanoi.

Seuraa uutisia tästä aiheesta