HIFK:lla on menossa mainio jakso liigassa: 14 viime ottelusta vain kolme tappiota - Urheilu | HS.fi
Urheilu

HIFK:lla on menossa mainio jakso liigassa: 14 viime ottelusta vain kolme tappiota

Kotijoukkueen juhlituksi Nordiksella nousi jatkoajalla voittomaalin ampunut Sebastian Dyk – ”Olen onnellinen, että valitsin viime syksynä HIFK:n”

HIFK:n Otto Paajanen (vas.), Sebastian Dyk (kesk.) ja Mikko Kousa juhlivat maalia. Kuva: Jussi Nukari / LEHTIKUVA

Julkaistu: 27.2. 21:55

HIFK–Ässät 4–3 ja.

Helsingin IFK joutui ylitöihin jääkiekkoliigassa Porin Ässiä vastaan. Kotijoukkueen juhlituksi Nordiksella nousi jatkoajalla 4–3-ratkaisumaalin ampunut Sebastian Dyk.

”Outo peli, jossa emme olleet parhaimmillamme. Vastustaja oli toki hyvä”, sanoi ruotsalaislaituri Dyk.

”Hyvä merkki meiltä, että pystyimme voittamaan, vaikka emme olleet terävimmillämme.”

Torstaina pisteet 1+1 koonnut Dyk on HIFK:n pistepörssissä kakkonen: 47 ottelusta pisteet 19+23. Hänellä on IFK:n kanssa sopimus myös ensi kaudesta.

”Olen onnellinen, että valitsin viime syksynä HIFK:n. Joukkueessa on taitavia pelaajia, jotka ovat myös hyviä ihmisiä”, Dyk kehui seurakavereitaan.

Ässät oli torstaina loppuun asti sitkeä. Porilaisten kultakypärä Tyson Spink vei ottelun jatkoajalle. Amerikkalaisen 3–3-osuma syntyi Ässien pelatessa ilman maalivahtia, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä 18 sekuntia.

”Jaksoimme pyristellä loppuun asti. Mielellämme viemme Helsingistä pisteen Poriin”, sanoi Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

HIFK:lla on meneillään vahva hetki liigassa. Viimeksi pelaamistaan 14 ottelusta se on hävinnyt kolme. Tappiot IFK koki Helsingin kotikaukalossaan KalPalle, TPS:lle ja Kärpille.

Ässät voitti torstaina avauserän Aleksi Reposen maalilla 1–0. Ykkösketjun sentteri löi kiekon jäitä maalin edustan ruuhkaan, jossa se osui Anton Lundellin luistimeen ja kimmahti ohi maalivahti Atte Engrenin.

Päätöserään lähdettiin tasamaaleista 1–1. HIFK:n Michael Keränen nosti toisen erän lopulla tasoituksen maalin kattoon. Se oli liigan tehokkaimman ylivoimajoukkueen kauden 52. yv-osuma.

Ässien Jyri Marttinen (vas.) ja HIFK:n Michael Keränen kamppailivat HIFK–Ässät-ottelussa. Kuva: Jussi Nukari / LEHTIKUVA

HIFK joutui kolmanteen erään ilman ykköskentän runkopakkiaan Joonas Lyytistä. Hän loukkaantui toisen erän 7. minuutilla.

Kolmannessa erässä Niko Kivelä teki Ässille 2–1, mutta Jere Sallinen tasoitti 15 sekuntia myöhemmin 2–2:een. Mikko Kousa vei ylivoimalla IFK:n 3–2-johtoon, mutta sen jälkeen Tyson iski tasoituksen takayläkulmaan.

”Haastava ilta. Mitä pitemmälle peli eteni, sitä paremmin pääsimme rytmiin kiinni”, sanoi IFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen.

”Kärsivällisyytemme piti loppuun asti. Pystyimme nostamaan tasoa hetki hetkeltä.”

Jeremy Dehner, 32, pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa HIFK:ssa. Se päättyi loukkaantumiseen ensimmäisessä erässä.

Dehnerin kauden pelikokemus on ohut, joten miestä ajettiin sisään IFK:n seitsemäntenä puolustajana.

Dehner pelasi ennen vuodenvaihdetta 10 ottelua Pohjois-Amerikan kolmosliigassa ECHL:ssä pistein 1+4. Ennen Ässät-ottelua Dehner totutellut Helsingissä aikaeroon kymmenkunta päivää ja näki neljä HIFK:n ottelua.

Dehner on punanuttujen kauden 43:s pelaaja. Maailma ja peli muuttuvat, sillä HIFK:n voittaessaan ensimmäisen mestaruutensa 1969 pelaajamäärä oli 18.

Helsinki on Dehnerille tuttu, sillä mies pelasi 2010–2014 Jokereissa 213 ottelua pistein 14+50. Hänen serkkunsa Ryan Sutter on NHL:n Minnesota Wildin varakapteeni.

Liigan runkosarja päättyy 14. maaliskuuta. HIFK:lla on runkosarjassa pelaamatta seitsemän ottelua, joista se kohtaa kotikaukalossaan KalPan (3.3), HPK:n (6.3.) ja JYPin (12.3.).

Seuraa uutisia tästä aiheesta