Koronavirus­karanteenit olisivat Valtteri Bottaksen painajainen: ”Turha sitä on silleen miettiä” - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Koronavirus­karanteenit olisivat Valtteri Bottaksen painajainen: ”Turha sitä on silleen miettiä”

Mercedes-tallin Valtteri Bottas uhkuu taistelutahtoa valmistautuessaan puolustamaan viime vuoden voitoa kauden avauskisassa Melbournessa.

Valtteri Bottas kuvattiin torstaina Barcelonan F1-testien yhteydessä. Kuva: ALBERT GEA / reuters

Julkaistu: 28.2. 7:52, Päivitetty 28.2. 14:04

Barcelona. Formula 1 -väki odottaa innolla uuden kauden alkamista, mutta pelkää samaan aikaan huonoja uutisia avauskisojen kohtalosta.

Perjantaina on tasan kaksi viikkoa aikaa siihen, kun MM-sarjan on määrä käynnistyä vapailla harjoituksilla Albert Parkin puistoradalla Australiassa.

Mercedes-tallin Valtteri Bottas uhkuu taistelutahtoa valmistautuessaan puolustamaan viime vuoden täysosumaansa Melbournessa.

HS kysyi Bottakselta Barcelonassa, miten huolissaan hän on maailmaa riivaavan virustaudin vuoksi.

”En ole hirveän huolissani. Paljon siitä on puhetta – niin kuin yleensäkin, kun nämä virushommat ovat isoja uutisaiheita. Todellisuudessa riski sen saamiseen niissä paikoissa, missä me olemme, on kuitenkin aika pieni”, Bottas toteaa.

”Enimmäkseen mietin sitä matkustamisen kannalta, kun kansainvälisesti jo melkoinen määrä lentoja on peruttu. Mitä se sitten vaikuttaa meidän kisoihimme matkustamiseen ja kisasta toiseen menemiseen? Jos yhtäkkiä jää johonkin karanteeniin, se voi olla pahinta, mitä meille voi sattua.”

Voiko koronavirus olla Bottaksen mestaruustaiston pahin vastus, jos alkukauden kisojen joudutaan peruuttamaan?

”Turha sitä on silleen miettiä. Tilanne on kuitenkin sama kaikille. Täytyy olla hyvässä iskussa jokaisessa kisassa, mikä tänä vuonna ajetaan – oli sitten hyvä tai ei niin hyvä rata minulle. Jokaisessa kisassa täytyy kyllä pärjätä.”

Tallina Mercedes seuraa tarkasti maailman terveyshuolia ja pitää kuljettajansa tarkasti kartalla tilanteesta.

”Jokainen tiimissä työskentelevä on saanut viimeiset päivitykset ja meidät pidetään ajan tasalla, miten niitä riskejä pystyy välttämään. Seuraamme tietenkin vaikutusta matkustamiseen. Paljon on pitkiä matkoja ja jos lentoja aletaan perua, silloin on vaarana jäädä jumiin jonnekin.”

Mediakeskuksessa lyödään vetoja, kuinka monta kisaa tällä kaudella lopulta ajetaan. Yllättävän paljonkin peruutuksia on monen arvioissa.

Bottas on päässyt testeissä erinomaiseen iskuun. Mercedeksen uusi Das-systeemi saattaa olla Bottakselle vielä Lewis Hamiltoniakin suurempi apu, kun hän on tähän mennessä kärsinyt tiimikaveria enemmän rengaslämpöjen laskusta.

Bottaksella on ennen päätöspäivää nimissään testiviikkojen kärkiaika. Se ei ollut vielä varsinainen aika-ajoveto, vaikka lähellä olikin. Sittemmin Bottason keskittynyt erilaisiin kokeiluihin raskaammalla autolla. Perjantaina hän toivoo pääsevänsä vetämään taas myös kevyellä bensiinikuormalla.

Katalonian moottoriradan pääsuoralla Mercedeksen varikkopilttuun edessä on pieni keltainen plakaati, joka herjaa tiimiä huijareiksi. Se on jonkun tulkinta kilpailijat yllättäneestä Das-systeemistä.

Bottas ja Hamilton ovat kyllä täysin toista mieltä ja vakuuttavat olevansa ylpeitä insinööriensä kekseliäisyydestä.