Sveitsin jääkiekkoliiga pelaa viikonlopun ottelut tyhjille katsomoille, pyöräilykilpailu keskeytettiin Abu Dhabissa koronaviruksen takia - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Sveitsin jääkiekkoliiga pelaa viikonlopun ottelut tyhjille katsomoille, pyöräilykilpailu keskeytettiin Abu Dhabissa koronaviruksen takia

UAE Tour -pyöräilykisaan osallistuneet joukkueet, kilpailun toimitsijat ja median edustajat ovat tällä hetkellä Abu Dhabissa. Joukkueiden jäsenille on tehty hotellissa yön ja aamun aikana koronavirustestit.

Jaakko Hänninen kuvattuna 5. marraskuuta 2018. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Julkaistu: 28.2. 9:48, Päivitetty 28.2. 13:08

Koronaviruksen leviäminen vaikuttaa yhä useampaan urheilutapahtumaan myös Euroopassa.

Sveitsin viranomaiset kielsivät perjantaina yli tuhannen katsojan urheilutapahtumien järjestämisen 15. maaliskuuta asti eli seuraavan kahden viikon ajan.

Näin ollen esimerkiksi Sveitsin liigan runkosarjan päätöskierroksen ottelut pelataan viikonloppuna ilman katsojia. Hallien ovet on suljettu ja niitä valvoo järjestysmiehet. Median edustajista paikalle pääsevät vain ennakkoon akkreditoinnin tehneet.

ZSC Lionsin toimitusjohtajan Peter Zahnerin mukaan pian alkavat pudotuspelit voidaan pelata tyhjille katsomoille tai siirtää kokonaan. Pudotuspelien on määrä alkaa 7. maaliskuuta. Sveitsin on määrä järjestää jääkiekon MM-kisat toukokuussa.

Myös maailman toiseksi suurimpana hiihtotapahtumana itseään mainostava Engadin hiihtomaraton on viikon päästä peruttu. Tapahtumaan osallistui viimeki 14 000 hiihtäjää. Sveitsin jalkapalloliigan ja toiseksi korkeimman sarjatason ottelut ovat puolestaan siirretty.

Arabiemiirikunnissa ajettava Worldtour-sarjaan kuuluva ammattipyöräilykisa UAE Tour on keskeytetty. Keskeytyksen syynä on kaksi todettua koronavirustapausta. Molemmat todetut tapaukset ovat kilpailuun osallistuvan joukkueen henkilökunnassa.

Järjestäjän tiedotteen mukaan he ovat italialaisia, kertoo kisassa mukana olevan Jaakko Hännisen suomalaisseura TWD-Länken tiedotteessaan. Hänninen ajoi kilpailussa AG2R La Mondiale -tallin pyöräilijänä.

Seitsemän etapin kilpailusta ehdittiin ajaa viisi etappia.

Osallistuvat joukkueet, kilpailun toimitsijat ja median edustajat ovat tällä hetkellä Abu Dhabissa. Joukkueiden jäsenille on tehty hotellissa yön ja aamun aikana koronavirustestit.

Kilpailussa oli mukana 140 pyöräilijää.

Kilpailussa oli mukana myös ranskalaisjoukkueen Groupama – FDJ:n joukkueenjohtajana suomalainen Jussi Veikkanen.

Joukkueet odottavat tällä hetkellä tietoa jatkosta ja mahdollisuudesta lähteä paluumatkalle, tiedotteessa todetaan.