Tuula Tenkanen piti Mikkolan takanaan MM-kisoissa ja on lähellä olympiapaikkaa - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Tuula Tenkanen piti Mikkolan takanaan MM-kisoissa ja on lähellä olympiapaikkaa

Australian MM-kisoissa MM-kultaan purjehti Hollannin Marit Bouwmeester. Tuula Tenkanen oli 19:s.

Tuula Tenkanen tähtää Tokion olympialaisiin. Kuva: Hanna Matikainen / Lehtikuva

Julkaistu: 28.2. 12:03

Tuula Tenkanen sijoittui parhaana suomalaisena 19:nneksi purjehduksen Laser radial -luokan MM-kilpailuissa Australiassa.

Monika Mikkola purjehti erinomaisesti kilpailun viimeisessä lähdössä perjantaina yltäen neljänteen sijaan. Mikkola ei kuitenkaan onnistunut nousemaan Tenkasen ohi lopputuloksissa vaan oli 21:s.

Tenkanen on Suomen todennäköinen edustaja Tokion olympiavesillä Laser radial -luokassa, sillä hän piti Mikkolan takanaan toisissa MM-kisoissa peräkkäin. Viime vuoden MM-kisoissa Tenkanen oli kahdeksas ja Mikkola 13:s. Lopullisen valinnan olympiapaikasta tekee Olympiakomitea.

”Olisin toivonut, että maansisäinen karsinta Tuulan ja Monikan välillä olisi käyty korkeammilla sijoilla ja tulostaso olisi ollut parempi. Toivomme, että saamme Olympiakomitealta ratkaisun mahdollisimman pian, jotta Tuula ja Monika pääsevät suunnittelemaan kevään aikatauluaan”, päävalmentaja Joakim Wilenius sanoi Suomen purjehdus- ja veneilyliiton verkkosivuilla.

MM-kultaan seilasi Hollannin Marit Bouwmeester, hopeaa otti Hollannin Maxime Jonker ja pronssille ylsi Norjan Line Flem Höst.

Seuraa uutisia tästä aiheesta