F1-tallia johtava Claire Williams kertoo, että tallin vaikeudet yritetään panna hänen äitiytensä syyksi: ”Häpeällinen ja 1800-lukulainen asenne” - Urheilu | HS.fi
Urheilu

F1-tallia johtava Claire Williams kertoo, että tallin vaikeudet yritetään panna hänen äitiytensä syyksi: ”Häpeällinen ja 1800-lukulainen asenne”

Claire Williams sanoo, että haluaisi kuitata puheet äitiyden vaikutuksesta tallin suorituksiin paremmilla tuloksilla.

Claire Williams oli tammikuussa Tel Avivissa talliin sopimuksen tehneen Roy Nissanyn (alhaalla vasemmalla) lehdistötilaisuudessa. Kuva: Corinna Kern / Reuters

Julkaistu: 28.2. 16:46

Williamsin F1-tallin varajohtaja Claire Williams on kertonut BBC:lle ja uutistoimisto PA:lle asenteista, joita hän on kohdannut toimiessaan sarjan johtotehtävissä naisena. Vuonna 2013 tallin johtopaikoille isänsä Frank Williamsin rinnalle noussut Claire Williams sai lapsen vuonna 2017. Hän sanoo, että sen jälkeen häntä on arvioitu äitiyden ja lapsen kautta.

”Minulle on kerrottu, että monet F1:n parissa ajattelevat, että tiimin ongelmat alkoivat, kun tulin raskaaksi ja sain lapsen. Enkö saisi hankkia lasta, koska johdon formula 1 -tiimiä? Sellainen on häpeällinen asenne ja hyvin 1800-lukulainen asenne”, Williams sanoi BBC:lle.

”Williamsin ongelmat eivät johdu siitä, että minulla on lapsi.”

Williams sanoo työskentelevänsä seitsemän päivää viikossa, lähes vuoden ympäri. Osassa kisoista Nate-poika on hänen mukanaan.

”Jos en toisi Natea kouralliseen kisoja, voisin tuskin nähdä häntä. Mutta minua kritisoidaan myös siitä. Et voi voittaa.”

Claire Williams sanoo, että enemmistöllä sarjan tallipäällikkötehtävissä toimivista on lapsia, ja kysyy kritisoitaisiinko heitä samalla perusteella.

Williams on voittanut valmistajien maailmanmestaruuden yhdeksän kertaa. Viime vuodet ovat silti olleet tallille vaikeita. Valmistajien sarjassa talli oli viime kaudella kymmenes, eli viimeinen. Tilille tuli ainoastaan yksi MM-sarjan piste.

Claire Williams sanoo, että haluaisi kuitata puheet sillä, että johdattaa tallin parempaan menestykseen.

”Rakastaisin kävellä varikolla sen jälkeen, kun olen nostanut tiimin paremmille sijoille. En vain siksi, että voisin osoittaa ihmisille heidän olleen väärässä vaan myös siksi, että voisin näyttää, että nainen pystyy ottamaan vastaan kovaa kritiikkiä, pitämään päänsä pystyssä ja jatkamaan taistelua. Todistaakseni, että voin olla nainen, voin olla vaimo, voin olla äiti ja silti johtaa F1-tiimiä menestyksekkäästi ”, hän sanoi.

Seuraa uutisia tästä aiheesta