Enni Rukajärvi laski neljänneksi US Openissa: ”Olin melkein lähdössä kotiin” - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Enni Rukajärvi laski neljänneksi US Openissa: ”Olin melkein lähdössä kotiin”

Rukajärvi oli tyytyväinen siihen, miten sai parannettua laskemistaan vähitellen.

Enni Rukajärvi laski neljänneksi US Openissa.

Enni Rukajärvi laski neljänneksi US Openissa. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Julkaistu: 29.2. 10:50

Enni Rukajärvi laski neljänneksi Yhdysvaltojen Vailissa perjantaina lasketussa maineikkaan US Openin slopestylen finaalissa. Kilpailun voitti Yhdysvaltojen Jamie Anderson.

Rukajärvi sai Lumilautaliiton tiedotteen mukaan parhaat pisteensä toisesta laskusta, jossa hän hyppäsi viimeisestä hyppyristä haastavan caballerial 900 -tempun.

”Ollut kyllä aikamoinen viikko ja alkuviikosta oli sen verran vaikeaa tuolla radan puolella, että olin melkein lähdössä kotiin, kun tuntui, että ei oikein onnistu. Varsinkin kaarihyppyrit tuottivat suurta päänvaivaa, kun en niitä hirveästi ole vetänyt, mutta onneksi en luovuttanut ja sitten siitä lähdettiin nousuun. Olen tosi tyytyväinen finaalilaskuihin ja siihen, miten ne lopulta menivät”, Rukajärvi kommentoi tiedotteessa.

Hän sai tehtyä paljon vaikeita temppuja, muttei onnistunut yhdistämään kaikkia vaikeimpia temppuja samaan laskuun.

”Harmi nyt, että se vikan laskun caballerial 900 jäi uupumaan. Muuten olen tosi tyytyväinen. Tuli sieltä backside 720:kin jaloilleen kaaresta ja frontside 720 sekä se caballerial 900, mutta eri laskuilla. Reileistä tällä kertaa mentiin vähemmän teknisillä tempuilla mutta pääpaino oli noissa muissa jutuissa. Oli kovatasoinen kisa ja siistiä olla mukana.”

Seuraavaksi Rukajärvi palaa Suomeen muutamaksi päiväksi ja suuntaa keskiviikkona Norjaan X Games -kisoihin.

Rukajärvi on olympialaisten hopea- ja pronssimitalista. MM-kisoista hänellä on kultaa ja hopeaa. Rukajärvi on urallaan voittanut neljä maailmancupin osakilpailua.

Seuraa uutisia tästä aiheesta