Norjan hiihtotähti Therese Johaug pesi lattiat ja ikkunat Lahden huoneistohotellissa: ”Pyyhe ei ollut valkoinen sen jälkeen” - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Norjan hiihtotähti Therese Johaug pesi lattiat ja ikkunat Lahden huoneistohotellissa: ”Pyyhe ei ollut valkoinen sen jälkeen”

Norjan hiihtomaajoukkue ei aina majoitu luksushotelleissa.

Therese Johaug on tuulettanut tällä kaudella lähes jokaisessa kilpailussa. Kuva: Anders Wiklund / TT

Julkaistu: 29.2. 11:42

Norjan hiihtotähti Therese Johaug ei ollut moksiskaan, vaikka majoitusolosuhteet Lahdessa Salpausselän maailmancupin osakilpailujen aikana ei ihan normaaleja standardeja vastannutkaan.

Norjan maajoukkue majoittuu nimittäin kaupungin keskustassa sijaitsevassa huoneistohotellissa, jossa oli Johaugin mukaan hieman siistimisen tarvetta.

”Ei pidä kuvitella, että norjalaiset asuisivat vain luksushotelleissa. Majoitumme myös muualla. Pesimme Ingvildin (Flugstad Østberg) kanssa lattiat ja ikkunat. Pyyhe ei ollut valkoinen sen jälkeen”, Johaug kertoi Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle perjantaina.

Norjan normaalimatkojen valmentaja Eirik Myhr Nossum oli viime kädessä vastuussa majoituspaikan valinnasta. Hän piti sijaintia suurimpana etuna.

”Ne hotellit, joissa olemme yleensä majoittuneet ovat remontissa. Meidän ei aina pidä valita vain luksushotelleja. Kaiken kaikkiaan olemme oikein tyytyväisiä.”

Nossumin mukaan urheilijoiden pitää pystyä sietämään hieman likaisia huoneita.

”Ehdottomasti.”

Siivoaminen ei näyttänyt vaikuttavan Johaugin menoon ladulla, sillä hän voitti lauantaina hiihdetyn 10 kilometrin (p) kisan ennen Ruotsin Ebba Anderssonia ja Krista Pärmäkoskea.

Norjalaisten majoitusolosuhteista kertoi ensimmäisenä Yle.

Heikki Korpela muutti Norjaan tullakseen paremmaksi hiihtäjäksi – nyt hän on nähnyt, mihin hiihdon mahti­maan valtava menestys perustuu

Kolmanneksi hiihtänyt Krista Pärmäkoski kaatui Lahden kuulussa J-mutkassa, mutta ei menettänyt siinä kakkossijaa