Jääkiekon MM-kisojen kohtalo ratkeaa parin viikon sisällä, jääkiekkopomo Fasel: ”Kisoja ei pelata tyhjille katsomoille” - Urheilu | HS.fi
Urheilu

Jääkiekon MM-kisojen kohtalo ratkeaa parin viikon sisällä, jääkiekkopomo Fasel: ”Kisoja ei pelata tyhjille katsomoille”

Jääkiekon MM-kisat pelataan toukokuussa Sveitsissä, mutta koronavirusepidemia on heittänyt varjon kisojen järjestämiselle.

René Fasel kuvattuna 5. tammikuuta 2020. Kuva: Jaroslav Ozana / zuma

Julkaistu: 2.3. 9:51, Päivitetty 2.3. 10:42

Koronaviruksen takia on peruttu useita urheilutapahtumia. Suomalaisittain yksi suurimmista tapahtumista on toukokuussa (8.–24.5.) pelattavat jääkiekon MM-kisat Sveitsissä, mutta vielä on epäselvää, pelataanko turnausta ollenkaan.

”Olemme yhteydessä järjestäjiin ja yritämme analysoida tilannetta. Odotamme 15. maaliskuuta asti, miten epidemia etenee”, sanoo Kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) puheenjohtaja René Fasel sveitsiläiselle Blick-lehdelle.

Päivämäärä liittyy Sveitsin viranomaisten päätökseen, jonka mukaan yli tuhannen katsojan urheilutapahtumat on kielletty maassa 15. maaliskuuta asti.

IIHF:n lääketieteellinen komissio oli viikonloppuna koolla Budapestissa. Komissio esittää kaikkien maaliskuussa pelattavaksi aiottujen kansainvälisten turnausten perumista ja myös alle 18-vuotiaiden turnauksien. Alle 18-vuotiaiden MM-kisat olisivat huhtikuussa Yhdysvalloissa, joten niidenkin pelaaminen on vaakalaudalla. Sen sijaan naisten MM-kisat Kanadassa aiotaan pelata maalis-huhtikuun vaihteessa.

Fasel korostaa, että toukokuun MM-kisojen kohtalo ratkaistaan lääketieteellisistä syistä, ei taloudellisista tai vakuutussyistä. Voitaisiinko kisat pelata ilman katsojia?

”MM-kisoja ei ole tyhjille katsomoille. Mielestäni siinä ei olisi mitään järkeä.”

Blick kysyi Faselilta myös tilannetta, jossa kisat pelattaisiin, mutta esimeriksi Yhdysvallat ja Kanada kieltäytyisivät pelaamasta.

”Kaikki vaihtoehdot pitää ottaa huomioon. Jos esimerkiksi Pohjois-Amerikka peruisi tulonsa, se olisi vakava asia järjestelmälle, otteluohjelmalle ja lipunmyynnille.”

Sveitsin jääkiekkoliiga pelaa viikonlopun ottelut tyhjille katsomoille, pyöräilykilpailu keskeytettiin Abu Dhabissa koronaviruksen takia