Huuhkajien otteluohjelma Kansojen liigassa on selvillä: kaksi kotiottelua arki-iltoina kello 21.45 - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Jalkapallo

Huuhkajien otteluohjelma Kansojen liigassa on selvillä: kaksi kotiottelua arki-iltoina kello 21.45

Kansojen liigan kaksi parasta lohkovoittajaa selviää MM-jatkokarsintoihin.

Teemu Pukki johti Suomen voittokulkua Kansojen liigassa ja sen jälkeen EM-karsinnoissa. Kuva: Markku Niskanen / HS

Julkaistu: 3.3. 19:35, Päivitetty 4.3. 8:57

Suomi pelaa ensi syksynä jalkapallon Kansojen liigassa samassa lohkossa Walesin, Irlannin ja Bulgarian kanssa. Lohkot arvottiin tiistaina Hollannin Amsterdamissa.

Maailmanlistalla sijalla 58 oleva Suomi pelaa B-divisioonan neloslohkossa. Lohkon joukkueista Wales on maailmanlistalla sijalla 23, Irlanti sijalla 34 ja Bulgaria sijalla 59.

Suomi aloittaa pelit kotiottelulla Walesia vastaan 3. syyskuuta ja päättää Kansojen liigan vieraspeliin niin ikään Walesia vastaan 16. marraskuuta.

Kotiotteluista Wales pelataan torstaina 3. syyskuuta kello 21.45, Bulgaria lauantaina 10. lokakuuta kello 19 ja Irlanti tiistaina 13. lokakuuta kello 21.45. Kotiotteluiden pelipaikasta ei ole vielä tietoa.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva otti tyytyväisenä vastaan arvontatuloksen.

”Ihan mielenkiintoinen lohko kaiken kaikkiaan. Vaikea tuossa oli etukäteen mitään toivelohkoakaan hakea”, hän kommentoi Palloliiton Twitterissä jakamalla videolla.

”Jos lähtee fanien kannalta liikkeelle, ne on ollut meille loistavana tukena aiemminkin tässä. Jos ajatellaan Dublinia, Cardiffia ja Sofiaa, niin ne on mielenkiintoisia vierasreissuja meidän faneille. Toivottavasti tulevat tukemaan meitä jatkossakin.”

”Ne, jotka Valioliigaa seuraa aktiivisesti, niin varmaan löytyy paljon tuttuja pelaajia Irlannin ja Walesin joukkueista.”

Suomi oli historian ensimmäisessä Kansojen liigassa C-divisioonassa ja selviytyi lohkonsa voittajaksi. Näin ollen Suomi nousi ensi syksynä pelattavaan Kansojen liigan toiseen kauteen B-divisioonaan. Lohkovoitto on tavoittelemisen arvoinen asia, sillä se tarjoaa mahdollisuuden päästä vuoden 2022 MM-kisojen jatkokarsintaan

Kansojen liiga on kokenut pieniä muutoksia, sillä aiemmin A- ja B-divisioonissa oli vain 12 joukkuetta, jotka oli jaettu neljään lohkoon. Tänä vuonna A-, B- ja C-divisioonissa on jokaisessa 16 joukkuetta, jotka on jaettu neljään lohkoon. D-divisioonassa on seitsemän joukkuetta kahdessa lohkossa.

A-divisioonan lohkovoittajat ratkaisevat keskenään Kansojen liigan lopullisen voittajan, mutta myös Suomella on panoksena lohkovoiton ja A-divisioonaan nousun lisäksi paikka MM-karsintojen jatkokarsinnoissa.

VUODEN 2022 MM-kisat pelataan Qatarissa, ja karsinnat käynnistyvät vuonna 2021. Kymmenen karsintalohkon voittajat selviävät suoraan kisoihin. Jatkokarsintoihin selviävät kaikki kymmenen lohkokakkosta ja kaksi Kansojen liigan parasta lohkovoittajaa.

Näin ollen lohkovoitolla Kansojen liigassa Suomella olisi hyvä mahdollisuus selvitä 12 joukkueen jatkokarsintoihin, joista paikka kisoihin irtoaa kolmelle joukkueelle. A-divisioonan lohkovoittajat selviävät suurella todennäköisyydellä kisoihin jo varsinaisista karsinnoista.

Otteluohjelma:

To 3.9. klo 21.45 Suomi–Wales

Su 6.9. klo 19.00 Irlanti–Suomi

La 10.10. klo 19.00 Suomi–Bulgaria

Ti 13.10. klo 21.45 Suomi–Irlanti

Pe 13.11. klo 21.45 Bulgaria–Suomi

Ma 16.11. klo 21.45 Wales–Suomi

Kaikki ajat Suomen aikaa.

Jalkapallon seuraava Kansojen liiga tarjoaa takaportin MM-kisojen jatkokarsintaan – tällainen olisi Suomen unelmalohko