Ohjaaja Spike Lee riitelee NBA-seura Knicksin kanssa, koska hänet pakotetaan käyttämään VIP-sisäänkäyntiä - Urheilu | HS.fi
Urheilu|Koripallo

Ohjaaja Spike Lee riitelee NBA-seura Knicksin kanssa, koska hänet pakotetaan käyttämään VIP-sisäänkäyntiä

Lee on käyttänyt vuosien ajan henkilökunnan sisäänkäyntiä.

Spike Lee on New York Knicksin tunnetuimpia kannattajia. Kuva: Angela Weiss / AFP

Julkaistu: 4.3. 9:57

Elokuvaohjaaja Spike Lee tunnetaan Suomessa erityisesti Jasper Pääkkösen maailmanmaineeseen nostaneen elokuvan BlacKkKlansman ohjaajana, mutta Yhdysvalloissa Lee on ollut viime päivät otsikoissa riitelystään koripallojoukkue New York Knicksin kanssa.

Lee, 62, on käynyt NBA-joukkueen kotiotteluissa Madison Square Gardenissa jo vuosikymmenten ajan, ja viimeisten 28 vuoden ajan hän on CNN:n mukaan saanut käyttää henkilökunnan sisäänkäyntiä. Tämä käytäntö päättyi kuitenkin maanantaina ottelussa Houston Rocketsia vastaan.

Lee pyrki sisään tavalliseen tapaan, mutta hänet ohjattiin käyttämään muiden kuuluisuuksien tapaan areenan VIP-sisäänkäyntiä. Matkaa olisi ollut kahden korttelin verran henkilökunnan sisäänkäynniltä. Tämä ei Leelle sopinut, ja hän ilmoitti, ettei tule enää tällä kaudella Knicksin kotiotteluihin.

Knicks julkaisi tiistaina tiedotteen, jossa seura sanoo pitävänsä tilannetta naurettavana.

”On naurettavaa, että Spike Leetä pidettäisiin uhrina, koska häntä on toistuvasti pyydetty olemaan käyttämättä henkilökunnalle tarkoitettua sisäänkäyntiä. Sen sijaan hänen tulisi käyttää VIP-sisäänkäyntiä, kuten kaikki muut julkisuuden henkilöt tekevät”, tiedotteessa todetaan.

”On ikävää, että Spike kehitti tällaisen vääristetyn ristiriidan saadakseen draaman aikaiseksi. Hän on tervetullut Gardeniin milloin vain VIP- tai tavallisen sisäänkäynnin kautta, muttei henkilökunnan oven kautta. Tästä hän ja Jim (Knicksin omistaja Dolan) sopivat ja kättelivät.”

Seuraa uutisia tästä aiheesta